Kāds būs «Rīgas cirks» bez eksotiskajiem dzīvniekiem?

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā «Zirgu pasts» 18.oktobrī plkst.13 notiks SIA «Rīgas cirks» rīkots pasākums, kurā mediju pārstāvjus informēs par tā nākamās sezonas aktualitātēm, informēja «Rīgas cirka» pārstāve Daniela Zacmane.

Pasākuma apmeklētāji tiks iepazīstināti ar «Rīgas cirka» jauno komandu, nākamās sezonas pirmo izrādi, kā arī uzsāktās izglītības programmas un «Rīgas cirka skolas» darbību.

Zacmane sacīja, ka «Rīgas cirks» izstrādājis jaunu darbības stratēģiju, un tās mērķis ir panākt, ka cirks kļūst par starptautisku, mūsdienīgu un daudzfunkcionālu mākslas centru.

«Cirka ēka vienmēr ir bijusi redzama un daudzu iemīļota vieta Rīgas kultūras dzīvē. Šobrīd notiek fasādes konservācijas darbi un ēkā nenotiek publiski pasākumi, taču Cirks turpina aktīvu darbību,» sacīja Zacmane.

Kā ziņots, Rīgas cirka ēkas Merķeļa ielā 4 bijušās īpašnieces Sarmīte Bīviņa un Biruta Kreile vērsušās tiesā, apstrīdot tām valdības piešķirto kompensāciju 297 765 eiro apmērā, sacīja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Abas bijušās ēkas īpašnieces jau kārtējo reizi vērsušās tiesā, pieprasot kompensāciju noteikt 1 015 549 eiro apmērā.

2015.gada 1.jūlijā stājās spēkā Augstākās tiesas spriedums, ar kuru tiesa atzina valsts īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu Merķeļa ielā 4, kas sastāv no viena zemesgabala 3807 kvadrātmetru platībā un uz kura atrodas Rīgas cirks. Tāpat ar Rīgas apgabaltiesas 2015.gada 24.novembra spriedumu valstij KM personā noteikts, ka īpašnieka mantiniekiem jāizmaksā kompensācija.

Tajā pašā laikā, «Rīgas cirka» ēkas remontdarbus par 208 959 eiro veic SIA «Velve». Šis pats uzņēmums par 6600 eiro šogad jau veica ēkas fasādes nostiprināšanas darbus.

Par 208 959 eiro paredzēts veikt ēkas lāzerskenēšanu, tehnisko ekspertīzi un izveidojušos plaisu monitoringu. Tiks veikti ēkas pagaidu nostiprināšanas būvdarbi, fasādes konservācija un pamatu nostiprināšana, kā arī tiks segti autoruzraudzības un būvuzraudzības izdevumi.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu