Daugavpils teātrī top komēdija par mīlas daudzstūriem «Randiņi trešdienās»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šobrīd Daugavpils teātrī rit darbs pie mūsdienu krievu dramaturga Valentīna Krasnogorova lugas iestudējuma latviešu valodā «Randiņi trešdienās» (rež. A. Dežonovs), kura pirmizrāde notiks 9.novembrī.

Izrādes «Randiņi trešdienās» režisors ir Andrejs Dežonovs no Krievijas, kurš 1983. gadā absolvēja tobrīd Ļeņingradas Valsts teātra, mūzikas un kinematogrāfijas institūta (kopš 1993.gada Sanktpēterburgas Teātra mākslas akadēmija) aktiermākslas fakultāti, kurā mācījies pie atzītiem režisoriem Ļeva Dodina un Arkādija Kacmana. Kopš 2011. gada Andrejs Dežonovs ir Karēlijas Nacionālā teātra mākslinieciskais vadītājs. Topošo iestudējumu «Randiņi trešdienās» režisors raksturo kā amizantu komēdiju tiem, kuri jau pāris gadus ir izbaudījuši laulības dzīvi.

Jāpiebilst, ka "Randiņi trešdienās» ir viena no populārākajām autora Valentīna Krasnogorova lugām (iepriekš Daugavpils teātrī iestudētas šī autora lugas "Mīlestība līdz prāta zudumam», "Ļausimies seksam»). Tā atspoguļo neparastu sadzīves stāstu, kura varoņi nonāk paši savu fantāziju un ambīciju važās un kurā laulāto neuzticība savijas degošā vēlmē izveidot veiksmīgu karjeru.

Izrādes varonis Fēlikss uzstājīgi lūdz darba kolēģim Viktoram izlīdzēt, aizdodot viņa dzīvokļa telpas uz trešdienas vakariem, lai varētu klusībā no sievas tikties ar savu mīļāko. Draugs piekrīt, pat nenojaušot, ka šī mīļākā ir viņa paša sieva! Jau liekas sarežģīti? Tas ir tikai sākums. Arī Viktors nolemj lietderīgi izmantot veiksmīgi atbrīvojušos trešdienas vakarus, tiekoties ar sava kolēģa Fēliksa sievu, cerībā, ka tādējādi tiks paaugstināts. Trešdiena kļūst par to dienu, kad izrādes varoņu rutīna izplēn, aizraujot viņus krāsainā fantāziju virpulī. Vai varoņi spēs tikt skaidrībā ar savām jūtām, vai arī viņiem ir lemts sapīties viņu pašu radītajā intrigu ķēdītē?

Izrādes scenogrāfiju un kostīmus veidos mākslinieks no Krievijas Ņikita Sazonovs. Lugu no krievu valodas tulkojusi Kristīne Veinšteina. Lomās: Ritvars Gailums, Kristīne Veinšteina, Egils Viļumovs, Inese Ivulāne-Mežale, Līga Ivanova, Māris Korsiets. Iestudējums paredzēts skatītājiem, kas vecāki par 16 gadiem.

Pirmizrāde - 9.novembrī plkst. 18.30

Tuvākā izrāde - 2.decembrī plkst. 18.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu