Atklāts Baltijas Drāmas forums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sagaidot Baltijas valstu simtgades, no 2017. gada 4. līdz 12. novembrim Latvijā notiek Baltijas Drāmas forums (BDF). Ceturtdien, klātesot teju 70 teātra profesionāļiem no Somijas, Polijas, Lietuvas un Igaunijas, Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē notika oficiālā BDF atklāšanas ceremonija, kurā piedalījās kultūras ministre Dace Melbārde, Latvijas teātru darbinieku savienības vadītāja Daiga Gaismiņa-Šiliņa, BDF programmas vadītāja Dita Jonīte u.c.

BDF ir starptautisks ikgadējs Baltijas valstu teātra mākslas notikums, kas vienkopus pulcē visu trīs Baltijas valstu teātra praktiķus un teorētiķus, ļaujot iepazīt un novērtēt rīkotājvalsts sasniegumus nacionālās dramaturģijas laukā, bet Latvijas skatītājiem sniedz iespēju koncentrētā laika periodā iepazīties ar nacionālās dramaturģijas iestudējumiem visos Latvijas teātros.

Līdzās BDF izrāžu skatei programma piedāvā arī vairākas tematiskās diskusijas, uz kurām aicināti visi interesenti.

«Baltijas Drāmas foruma iekļaušana Latvijas valsts simtgades programmā ir īpaši būtiska teātra jomas profesionāļiem. Jau divpadsmit gadus teātra kritiķi un profesionāļi ik gadu tiekas kādā no Baltijas valstīm, lai runātu par teātra attīstību reģionā, apmainītos ar pieredzi un viedokļiem. Šobrīd Latvijas teātru repertuārs var lepoties ar teju 100 nacionālās dramaturģijas iestudējumiem,» akcentēja kultūras ministre Dace Melbārde.

BDF ir Latvijas valsts simtgades programmas notikumus, tas norisinās ar Kultūras ministrijas, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Borisa un Ināras Teterevu fonda un Rīgas domes finansiālu atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu