«Rīgas mākslas telpā» laikmetīgā dejas izrāde «Divotne»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aiga Ozoliņa

Izstāžu zālē «Rīgas mākslas telpa» 30. novembrī plkst.19 notiks horeogrāfu Rūtas Pūces un Annas Novikovas laikmetīgās dejas «Divotne» pirmizrāde, informē izstāžu zāles projektu vadītāja Luīze Lismane.

«Divotne» stāsta par sievieti, kura ir piedzīvojusi bērna nākšanu pasaulē un, līdz ar to, ieguvusi jaunu lomu - mamma. Izrādes idejas un iedvesma ņemta no pašu izrādes autoru piedzīvotā, kā galveno apskatot nevis bērna ienākšanu pasaulē, bet pašas sievietes piedzimšanu kā mammai.

Lismane skaidroja, ka dejā tiek meklētas atbildes uz to, kā sievietei savu jauno mātes lomu savienot ar nemātišķo pusi, ko darīt ar jaunajām sajūtām un emocijām, veidojot attiecības pašai ar sevi un apkārtējiem, un kā konkurenci starp savām un bērna vajadzībām padarīt par to faktoru, kas viens otram dod jaunu elpu un spēku, nevis lēni iznīcina.

Izstāžu zālē «Rīgas mākslas telpa» izrāde skatāma trīs vakarus - 30. novembrī, 1. decembrī un 2. decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu