Uz Rīgas Krievu teātra direktora amatu pieteicies Daugavpils teātra vadītājs Šapošņikovs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere / LETA

Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs ir pieteicies konkursā uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktora amatu, to atklāja viņš pats.

«Šādi esmu rīkojies, jo Rīga ir mana dzimtā pilsēta, vieta kur esmu uzaudzis un sevi kā vadītāju jau no savas režisora karjeras pirmsākumiem pirms 15 gadiem Rīgas Krievu teātrī asociēju tieši ar Rīgu, ar šo teātri. Līdz ar to tas nav nejaušs, pēkšņs lēmums, bet gan loģisks manas dzīves gaitas turpinājums,» teica Šapošņikovs.

Norādot, ka komisija vēl nav pieņēmusi savu lēmumu, Šapošņikovs atzina, ka «sēdēt uz diviem krēsliem vienlaicīgi», protams, nevar, bet teikt, ka ir gatavs pamest Daugavpils teātri, viņš noteikti negribētu. «Vienmēr esmu iestājies par to, ka Daugavpils teātrim un Rīgas Krievu teātrim vajadzētu ciešāk sadarboties un šādā veidā šī sadarbība varētu tikt padarīta intensīvāka,» norādīja Šapošņikovs.

Šapošņikovs atzina, ka Daugavpils teātrī viņam joprojām ir radošie plāni kā režisoram, pat ja dzīvē kaut kas mainītos.

Jau vēstīts, ka no novembra beigām līdz konkursa rezultāta noskaidrošanai Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra vadītāja amatā iecelta pagaidu valdes locekle, Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāra vietniece Baiba Zakevica.

Zakevica iecelta teātra pagaidu valdes locekles amatā, jo 29. novembrī beidzās līdzšinējā teātra valdes locekļa Eduarda Cehovala darbības pilnvaru termiņš.

Kā ziņots, ilggadējais Rīgas Krievu teātra valdes loceklis Cehovals šī gada oktobrī iesniedza atlūgumu, kā rezultātā uz vakanto amatu tika izsludināts konkurss.

Uz teātra valdes locekļa amatu KM saņēmusi piecu pretendentu pieteikumus.

Iesniegtos pieteikumus Rīgas Krievu teātra valdes locekļa amatam vērtē speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētāja pienākumus pilda KM valsts sekretārs Sandis Voldiņš, bet komisijas priekšsēdētāja vietnieces pienākumi uzticēti KM valsts sekretāra vietniecei kultūrpolitikas jautājumos Dacei Vilsonei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu