Seksuālos uzbrukumos apsūdzēts arī Toronto teātra mākslinieciskais vadītājs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Toronto teātra trupa «Soulpepper Theatre Company» ceturtdien paziņoja, ka ir pieņēmusi mākslinieciskā vadītāja Alberta Šulca atkāpšanos pēc tam, kad aktrises viņu apsūdzēja seksuālos uzbrukumos un uzmācībā. Šulcs atkāpās pēc tam, kad četras aktrises sarīkoja preses konferenci par šīm apsūdzībām un četri aktieri viņas atbalstīja, atsakoties strādāt «Soulpepper», kamēr šajā uzņēmumā kāda loma būs Šulcam.

Teātra preses sekretāre Keitija Saunore paziņoja, ka Šulca demisija uzreiz stājusies spēkā. Teātra direktoru padome trešdien bija atstādinājusi Šulcu uz izmeklēšanas laiku.

Četras sievietes trešdien pavēstīja, ka ir ierosinājušas lietas pret Šulcu, kurš esot atkailinājies, grābstījies un citādi seksuāli pazemojis viņas.

«Es zinu, ka nevaru strādāt tur, zinot to, ko es zinu,» sacīja aktieris Teds Daikstra, paužot atbalstu šīm sievietēm. «Tas ir tāpēc, ka es pazīstu šīs sievietes un ticu viņu stāstītajam.»

Apsūdzības peļamās seksuālās darbībās ir satricinājušas Kanādas teātra kopienu līdzīgā veidā, kā pērnā gada pēdējos mēnešos šādu apsūdzību vilnis piemeklēja Holivudu, Vašingtonu un ASV mediju pasauli pēc tam, kad oktobra sākumā parādījās pirmās apsūdzības ASV kino magnātam Hārvijam Vainstīnam.

Šulcs apstiprināja, ka ir atkāpies, bet plāno «kaismīgi aizstāvēties».

Alberts Šulcs
Alberts Šulcs Foto: ap/scanpix

«Es esmu pieņēmis šo lēmumu trupas nākotnes interesēs, kurai esmu veltījis savas dzīves pēdējos 20 gadus, un trupas mākslinieku un administratoru centienu interesēs,» sacīja Šulcs.

Viņa apsūdzētājas ceturtdien sacīja, ka viņas motivēja nākt klajā liekulība un nedrošie darba apstākļi šajā teātra trupā.

Viena no šīm aktrisēm Kristina Būta (Kristin Booth) teica, ka viņu uz to pamudinājusi «Soulpepper» dižošanās ar savu politiku pret seksuālo uzmācību, jo viņa šādu politiku neesot manījusi.

«Soulpepper» ir Toronto lielākā bezpeļņas teātra trupa, un Šulcam bija svarīga loma tās repertuāra veidošanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu