Bjorka: «Teātrim jāiet ārā no komforta zonas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @dana.cernecova

Rīgas Krievu teātra jaunā vadītāja Dana Bjorka uzskata, ka teātrim jāiet ārā no komforta zonas. «Esam spēcīgs teātris, bet man sāp, ka neesam tikpat mīlēti Latvijā kā ārpus tās,» viņa saka intervijā žurnālam «Ir».

Viņa uzsver, ka Rīgas Krievu teātrim ir 135 gadi - tas ir vecākais krievvalodīgais teātris ārpus Krievijas. Tam ir savas tradīcijas, tiesa, balstītas krievu teātra skolā. «Kā aktrise, kas pabeigusi Latvijas Kultūras akadēmiju, redzu krasas atšķirības,» viņa salīdzina latviešu un krievu aktierus.

«Mans pirmais uzdevums būs salauzt barjeru ar latviešu medijiem. Kā aktrise esmu vairākkārt vaicājusi žurnālistiem: kāpēc nerakstāt par Krievu teātra aktieriem? Atbilde — kāpēc mums jāraksta, tam ir krievvalodīgie mediji!» viņa saka.

Bjorka uzskata, ka labāk jāizmanto arī teātra lokācijas (Vecrīgā) potenciāls un vairāk aktieriem jāiesaistās dažādos sociālos projektos.

«Pagaidām teātris nav izmantojis arī visu savu potenciālu mārketingā, manuprāt. Mums ir daudz vairāk iespēju,» viņa saka.

Jau ziņots, ka drīzumā Bjorkai jāatrod jauns teātra mākslinieciskais vadītājs. Kandidāti viņai jau esot, tāpēc Bjorka cer, ka drīzumā varēs atklāt jaunā mākslinieciskā vadītāja vārdu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu