Dailes teātrī trīs jauni iestudējumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Iestudējumi «Būt Kejai Gondai», «Pēc Jūlijas jaunkundzes» un «Atzīšanās» martā piedzīvos pirmizrādes Dailes trātrī.

Ainas Rendas romantiskās drāmas «Būt Kejai Gondai» pirmizrāde Dž.Dž.Džilindžera režijā paredzēta 23.martā. Izrādes titullomu atveidos Rēzija Kalniņa, bet citās lomās iejutīsies aktieri Kaspars Zāle, Dārta Daneviča, Gints Grāvelis un citi, aģentūru LETA informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva

Izrāde «Būt Kejai Gondai» stāsta par galveno kinostudijas zvaigzni Keju Gondu, kuru gandrīz reliģiozi dievina miljoni skatītāju. Viņa zina kādu lielu noslēpumu, ko pārējā cilvēce ir aizmirsusi. «Visi sapņo par ideālu pasauli un ideāliem cilvēkiem, bet, pēkšņi satiekot savu ideālu aci pret aci, izrādās, ka tie atšķiras no reālās dzīves - ideālus nav iespējams sasniegt, un tiem nav iespējams sekot. Bet cilvēki tāpat turpina bezcerīgi meklēt un cerēt, un gaidīt to, kas viņus darīs laimīgus,» izrādes stāstu aprakstīja Jakovļeva.

Mazajā zālē no 25.marta būs skatāma Lauras Grozas-Ķiberes iestudētā britu dramaturga un režisora Patrika Mārbera luga «Pēc Jūlijas jaunkundzes», kas sarakstīta pēc Augusta Strindberga «Jūlijas jaunkundzes» motīviem.

Lauku mājā bagātā, skaistā un ambiciozā namsaimniece Jūlija kalpotāju virtuvē uzmeklē Džonu - sava tēva šoferi. Pārbaudot savas jauniegūtās brīvības robežas, attiecības starp saimnieci un tēva kalpotāju scenārija gaitā iegūst jaunus pavērsienus - kaislīgā nakts izvēršas cīņā uz dzīvību un nāvi, kurā izdzīvos stiprākais. Jūlijas lomā būs Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Džonu atveidos Dainis Grūbe, bet Kristīnu - Kristīne Nevarauska.

Savukārt no 22.marta teātra kamerzālē būs skatāma Justīnes Kļavas luga «Atzīšanās», ko iestudējis Dmitrijs Petrenko. Izrāde stāsta par Aurēliju Augustīnu, kurš ir arābu izcelsmes imigrants no tagadējās Alžīrijas teritorijas, un kurš vienmēr sapņojis kļūt par pasaulslavenu domātāju. Viņam ir ārlaulības dēls, despotiska māte, civilsieva - bijusī berberu kurtizāne, kā arī finansiālas problēmas, dzīve kā elle un atkarība no alkohola un seksa. Lai pieņemtu sevi tādu, kāds viņš ir, lai uzvarētu savas atkarības, lai iegūtu sirdsmieru, Aurēlijam ir jānoiet garš ceļš. Mūsdienās sabiedrība viņu zina kā Svēto Augustīnu - vienu no pazīstamākajiem Rietumu filozofiem un baznīcas svētajiem. Izrādes galvenās lomas atveidos Ģirts Ķesteris, Lilita Ozoliņa, Juris Bartkevičs, Artūrs Dīcis un Aija Dzērve.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu