Dailes teātrī Grozas-Ķiberes iestudējuma «Jeruzaleme» pirmizrāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Vilkārsis

Dailes teātrī piektdien plkst.19 notiks Lauras Grozas-Ķiberes iestudējuma «Jeruzaleme» pirmizrāde, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Iestudējums tapis pēc Džeza Batervērta cilvēka drāmas motīviem, kas stāsta par ekscentrisks dzīves baudītājs un fantastisku stāstu stāstītāju Džoniju «Ērgli» Baironu. Reiz viņš bijis nevaldāms un, pēc paša teiktā, vēl joprojām daudzās jomās nav pārspēts. Visi vīrieši viņu savulaik apbrīnojuši un neviena sieviete nav spējusi pretoties viņa šarmam. Arī izrādes norises laikā, lauku gadatirgus dienas rītā, Džonijs joprojām ir pieprasīts vīrietis.

«Vietējās varas autoritātes grib padzīt viņu no meža midzeņa, viņa dēls grib, lai tētis beidzot aizved viņu uz gadatirgu, kāds tēvs grib ar viņu nopietni izrēķināties, un vesels bars dažādu, bieži nepilngadīgu, sabiedroto grib viņa neizsmeļamos narkotiku un alkohola krājumus. Pusaudži un dzīvei nepiemērotie, kuri nevēlas vai nespēj pieaugt, pulcējas ap Džoniju. Alkas pēc pirmatnējas mežonības un nepakļaušanās sistēmai atdzīvojas Džonija pārgalvīgi piedauzīgajos un satraucoši aizraujošajos stāstos par senatnes idealizēto mītisko pasauli - tādu pasauli, kurā mājo milži, kas šobrīd nevienam vairs nav vajadzīgi. Bet varbūt kaut kas no Džonija ērmīgajiem stāstiem tomēr varētu izrādīties patiesība,» Džonija tēlu aprakstīja Jakovļeva.

Džonija «Ērgļa» Bairona lomu atveidos Juris Žagars, bet pārējās lomās iejutīsies Lauris Dzelzītis (Rudais), Dainis Grūbe (Lī), Lauris Subatnieks (Deivijs), Ērika Eglija (Pī), Anta Aizupe (Taņa), Gints Grāvelis (Veslijs), Pēteris Liepiņš (Profesors), Kristīne Nevarauska (Dona), Indra Briķe (Mis Foseta), Intars Rešetins (Misters Pārsonss), Anete Krasovska (Fedra), Raivis Vidzis (Trojs), dīdžejs «Mixmaster Raitis» (DJ), Sergejs Fjodorovs (Frenks) un Teodors Timrots (Mārkijs).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu