Par godu Dreģes 80 gadu jubilejai izrādīs iestudējumu «Tobāgo!»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Dailes teātrī 11. martā plkst.15 un plkst.19 izrādīs Valda Liepiņa režijā atjaunoto iestudējumu «Tobāgo!», kas tiks veltīts aktrises Olgas Dreģes 80 gadu jubilejai, informē pasākuma rīkotāju pārstāve Una Griškeviča.

Izrādēs pie klavierēm būs «Tobāgo!» mūzikas autors - komponists Uldis Marhilevičs, kurš 2002.gada «Spēlmaņu naktī» saņēma balvu kā labākais mūzikas autors dramatiskajā teātrī. Izrādē skanošās dziesmas «Un tūkstoškārt», «Ai, cik maigi uz sejas krīt sniegs» un citas tika apkopotas albumā.

Līdz šim izrāde «Tobāgo!» Dailes teātrī spēlēta sešas sezonas - no 2001. līdz 2007. gadam, parādot to vairāk nekā 120 reizes. Tāpat pagājušā gada vasarā teātra aktieri šo iestudējumu izrādīja Latvijas reģionos.

Līdz ar izrādēm 11. martā tiks prezentēts arī kompaktdisks ar «Tobāgo!» ierakstu, un pirmie to savā īpašumā varēs iegādāties abu izrāžu skatītāji.

Izrādes galvenajās lomās iejutīsies Aija Dzērve un Latvijas Nacionālā teātra Mārcis Maņjakovs. Līdzās viņiem uz skatuves kāps Dreģe, Sarmīte Rubule, Jānis Paukštello, Katrīne Pasternaka, Juris Kalniņš, Juris Frinbergs, Indra Briķe, Madara Botmane, Varis Vētra, Andris Bērziņš un citi aktieri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu