Kas interesants šonedēļ Baltijas baleta festivāla programmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ 23. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls skatītājiem piedāvās divus interesantus kolektīvus – Francijas deju kompāniju «Compagnie De Fakto» un profesionālo latino stila baleta trupu «Ballet Hispanico» no Ņujorkas.

20. martā LKA Teātra mājā «Zirgu pasts» ar dejas izrādēm «Mazais pas de deux divatā» (Un petit pas de deux sur ses pas) un «Kabatlakatiņi» (The mouchoirs) viesosies Francijas deju kompānija «Compagnie De Fakto». Izmantojot komisku tēlu duetu, Aureliēns Kairo (Aurélien Kairo) un Karla Polluksa (Karla Pollux) atklāj izrāžu veidošanas aizkulises, paverot skatam divu pievilcīgu dejotāju pirmos soļus dejas pasaulē – no mēģinājumiem līdz dejotāju atlasei, no iesildīšanās līdz skatuves baiļu un tehnisko ķibeļu pārvarēšanai. Savos dejas estētikas un aizraujošas horeogrāfijas meklējumos viņam ir izdevies apvienot hip-hop deju tehniku un kustības ar tādām balles dejām kā tango un valsis, kā arī ar dziesmām no Burvila (Bourvil, īstajā vārdā André Robert Raimbourg) repertuāra, tādējādi izveidojot izrādi, kas skatītājiem atklāj arī vienu no nozīmīgākajām franču mūzikas personībām. Deju kompānija «Compagnie De Fakto» ir dibināta 2002.gadā pēc Aureliēna Kairo iniciatīvas, iedvesmojoties un balstoties hip-hop kultūrā.

Savukārt 21. martā VEF Kultūras pilī, 24. martā Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS un 26. martā Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti» viesosies latino stila profesionālā baleta trupa Ballet Hispanico (Ņujorka, ASV). Latvijas skatītājiem Ballet Hispanico prezentēs trīs iestudējumus: Linea Recta, Dnzon un Con Brazos Abiertos. Ballet Hispanico dibināts 1970. gadā un pamazām iegūst atzinību pasaules mērogā. Pašreizējais kompānijas direktors kopš 2009. gada ir Eduardo Vilaro, kurš sākotnēji 1985. gadā kompānijā iesaistās kā dejotājs. Interesanti, ka Eduardo Vilaro savas karjeras laikā dejotāja prasmes ir ieguvis Elvina Eilija (Alvin Alley) kompānijā Ņujorkā, kā arī ir ieguvis maģistra grādu Starpdisciplinārās mākslas jomā Kolumbijas Koledžā Čikāgā. Vallero ir ne tikai horeogrāfs, bet aktīvs dejas politikas un izglītības aktīvists, piedaloties dejas padomēs, kā arī lasa lekcijas studentiem. Jāuzsver, ka Eduardo Vilaro vadītais Ballet Hispanico ir vadošā latino dejas kompānija pasaulē.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu