Marta beigās teātra dienas balvu pasniegšanas ceremonija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristaps Kalns

Starptautiskajā Teātra dienā, 27. martā Eduarda Smiļģa Teātra muzejā norisināsies Teātra dienas balvu pasniegšanas ceremonija, ko ik gadu rīko Latvijas Teātra darbinieku savienība sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeju, informē Undīne Preisa, LTDS radošo projektu koordinatore.

Lilitas Bērziņas balvu par izcilu, spilgtu aktierdarbu teātrī iepriekšējo sezonu laikā saņems Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Harija Liepiņa balvu par izcilu, spilgtu aktierdarbu iepriekšējo sezonu laikā saņems Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Jakovs Rafalsons.

Eduarda Smiļģa balvu par spoži inscenētajām pēdējo gadu izrādēm saņems režisors Viesturs Kairišs.

Jēkaba Dubura balvu par izciliem sasniegumiem skatuves mākslas pedagoģijā saņems režisors Edmunds Freibergs.

Helēnas Tangijevas - Birznieces balvu par izciliem panākumiem baleta izrāžu izpildītājmākslā, kā arī par aktīvu darbību baleta pedagoģijā, Latvijas Profesionālā baleta asociācija pasniegs Zanei Lieldidžai-Kolbinai.

Laureātus sveiks iepriekšējo gadu balvu laureāti, draugi un kolēģi, kā arī laureātiem tiks pasniegtas mākslinieka Māra Šustiņa veidotas goda zīmes - ordeņi.

Apbalvošanas pasākumu, kā ierasts, vadīs profesors, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja direktors Jānis Siliņš un LTDS priekšsēdētāja, aktrise Daiga Šiliņa.

Balvu kandidātus iesaka Latvijas profesionālie teātri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu