Pasniegtas Teātra dienas balvas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Starptautiskajā Teātra dienā, 27. martā Eduarda Smiļģa Teātra muzejā norisinājās Teātra dienas balvu pasniegšanas ceremonija, ko ik gadu rīko Latvijas Teātra darbinieku savienība sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeju.

Pasākuma pirmā daļa norisinājās muzeja pirmā stāva zālē, kurā Jēkaba Dubura balvu par izciliem sasniegumiem skatuves mākslas pedagoģijā saņēma režisors Edmunds Freibergs.

Eduarda Smiļģa balvu par spoži inscenētajām pēdējo gadu izrādēm saņēma režisors Viesturs Kairišs.

Lilitas Bērziņas balvu par izcilu, spilgtu aktierdarbu teātrī iepriekšējo sezonu laikā Dailes teātra aktrisei Ilzei Ķuzulei-Skrastiņai pasniedza iepriekšējā balvas laureāte, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Jekaterina Frolova.

Ilze Ķuzule-Skrastiņa jutās ārkārtīgi pagodināta un pat sapņos neesot cerējusi šo balvu saņemt.

Aktrise dalījās savās atmiņās par laiku, kad stājās Latvijas kultūras akadēmijā, proti, liktenīgi tajā laikā esot galvā skanējušas rindas no kāda viņas mātes Māras Zālītes dzejoļa par teātri. I. Ķuzule-Skrastiņa citēja dzejoli un pateicās režisoriem par katru sev doto iespēju sevi pierādīt uz skatuves.

Harija Liepiņa balvu par par izcilu, spilgtu aktierdarbu iepriekšējo sezonu laikā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktierim Jakovam Rafalsonam pasniedza iepriekšējais balvas laureāts, Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs. Jakovs Rafalsons pateicās visiem, kas lēmuši piešķirt viņam šo balvu, kā arī atzina, ka ir ļoti patīkami balvu saņemt tieši no Andra Keiša rokām.

Helēnas Tangijevas-Birznieces balvu par aktīvu darbību baleta pedagoģijā Zanei Lieldidžai-Kolbinai pasniedza Latvijas Profesionālās baleta asociācijas vadītāja Lita Beiris. Zane Lieldidža-Kolbina izteica pateicību un atzina, ka šis ir pirmais apbalvojums viņas mūžā, kā arī novēlēja katram tādu darbu, kas ir gan hobijs, gan dzīvesveids.

Laureātiem tika pasniegtas mākslinieka Māra Šustiņa veidotas goda zīmes - ordeņi.

Apbalvošanas pasākumu, kā ierasts, vadīja profesors, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja direktors Jānis Siliņš un LTDS priekšsēdētāja, aktrise Daiga Šiliņa.

Balvu kandidātus iesaka Latvijas profesionālie teātri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu