Valmieras teātrī tapis detektīvs «Mīlestības testaments»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matīss Markovskis

7. aprīlī Valmieras teātra Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos režisora Vara Braslas iestudējums «Mīlestības testaments». Iestudējumā apvienojušies režisora pastāvīgie domubiedri – scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa, komponists Emīls Zilberts un video mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis.

Čehu klasiķa Pāvela Kohouta 2003. gadā sarakstītais detektīvs ar nosaukumu «Eross» vēsta par kādu vasaras dienu Haidenreihu ģimenē, kad visi satiekas, lai veiktu… sazvērestību pret pašu ģimenes galvu – tēvu, kurš spītīgi atsakās darīt to, ko no viņa gaida. Šajā laikā viņu ir piemeklējusi, iespējams, skaistākā slimība, kāda vien var piemeklēt cilvēku mūža nogalē, – viņš ir iemīlējies…

Iestudējumā satiekas visjaunākās un vecākās paaudzes Valmieras teātra aktieri – Elīna Dambe, Alise Danovska, Eduards Johansons, Klinta Leja, Januss Johansons, Vizma Kalme, Inese Ramute un Rihards Rudāks, kuram iestudējumā paredzēta galvenā loma.

Pāvels Kohouts ir uzrakstījis vai adaptējis aptuveni pussimtu lugu, radījis desmitiem kino un televīzijas scenāriju, pusotru duci romānu, īso prozu, stāstus, pasakas, recenzijas, reportāžas, feļetonus un esejas.

P.Kohouta darbiem režisors Varis Brasla pievēršas atkārtoti - 1995. gadā viņš Valmieras teātrī iestudēja lugu «Tāda mīlestība» ar nosaukumu «Ir tāda mīla», savukārt 2003. gadā sarakstītā luga «Eross» tiek iestudēta ar nosaukumu «Mīlestības testaments», lai pētītu mīlestības dažādo dabu vienas ģimenes ietvaros.

Izrāde «Mīlestības testaments» arī 8., 24. aprīlī, 8., 9., 10., 12. maijā, 19. un 20. jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu