ES mājā notiks kinolektorijs ar Ditu Rietumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) mājā 16. aprīlī plkst.17.30 notiks kinolektorijs ar Ditu Rietumu «Almodovara sievietes vai spāņu gars», informē ES mājā.

Pasākumā būs iespēja klausīties kinokritiķes stāstījumu par Pedro Almodovara daiļrades aspektiem un režisora izcilākajām filmām, kā arī redzēt melodrāmu «Julieta», kas tiks izrādīta spāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Spāņu režisors Almodovars ir viens no Eiropas autorkino klasiķiem - režisors, kura vitālās, vizuāli krāšņās, vienlaikus dramatiskās un arī komiskās filmas ir iekļautas Eiropas 20.gadsimta nogales un arī 21. gadsimta sākuma kino vēsturē. Almodovars tiek uzskatīts par vienu no tiem režisoriem, kurš veido īpaši izjustas filmas ar un par sievietēm. Šī režisora filmās savu starptautisko karjeru uzsākuši daudz pasaulslaveni Spānijas talanti, viņu skaitā arī aktrise Pēnelope Krusa.

ES mājā norādīja, ka Almodovars savas karjeras laikā ir izveidojis vairākus desmitus filmu un saņēmis pasaules nozīmīgākos kino apbalvojumus - Amerikas kinoakadēmijas Oskaru, Kannu kinofestivāla balvas un citas.

Pedro Almodovars
Pedro Almodovars Foto: Reuters/AP/Scanpix

Arī vienu no Almodovara pēdējām filmām «Julieta» raksturo jaudīgi sieviešu tēli un izcilu aktrišu (spāņu zvaigžņu Emmas Suaresas un Adrianas Ugartes ) darbi. Filmas pamattēma ir mātes un meitas attiecības. Tas ir emociju un kaislību piepildīts sievietes stāsts, kas atspoguļo attiecības ar sen nesatikto meitu un cilvēkiem, kuriem bijusi nozīmīga loma viņas dzīvē. Filmas žanrs - melodrāma. Tas ir viens no Almodovara iecienītākajiem žanriem, kurā viņš ir sasniedzis īpašu perfekciju.

Vietu skaits pasākumā ierobežots, tāpēc interesenti tiek aicināti pieteikties iepriekš. Visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu