Leimanis, Karlsons un dejotāji par baleta «Antonija #Silmači» pirmizrādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @lmt

Gaidot Latvijas oriģinālbaleta «Antonija #Silmači» vispasaules pirmizrādi Latvijas Nacionālajā operā un baletā (LNOB), kā arī tiešraidē jau piektdien, 13. aprīlī, LMT Viedtelevīzija piedāvā videointervijas – iestudējuma horeogrāfa Aivara Leimaņa, komponista Jura Karlsona un baleta mākslinieku stāstus par kopīgi radīto izrādi.

Komponists Juris Karlsons atklāj, kādu iekšēju rezonansi viņā radīja LNOB vēlme «Skroderdienas Silmačos» veidot kā dejas iestudējumu. Tomēr sākotnējā skepse pārtapa interesē, un Karlsons iedvesmu smēlies arī no horeogrāfa Aivara Leimaņa izvēlētajām dejotājām – Elzas Leimanes un Viktorijas Jansones.

http://straume.lmt.lv/lv/kultura/kultura/juris-karlsons/1022300 Embed:

Horeogrāfu Aivaru Leimani doma par «Silmaču» stāstu baleta formā vajā jau vairāk nekā 20 gadus. Leimanis neslēpj – viņam kā horeogrāfam bija interesanti strādāt ar tik pateicīgu, dejisku tēmu un tēlaino Jura Karlsona mūziku. Karlsona tēmām un melodijām bagātie darbi palīdzēja izveidot ļoti krāsainu horeogrāfiju.

http://straume.lmt.lv/lv/kultura/kultura/aivars-leimanis/1022298 Embed:

Sev uzticētajos iestudējuma tēlos ar aizrautību un lielu interesi iejutušies izrādes vadošie baletdejotāji Elza Leimane, Antons Freimanis, Alise Prudāne un Arturs Sokolovs. Mākslinieki baleta pirmizrādi gaida ar satraukumu, bet ir pārliecināti – skatītājiem izrāde patiks.

Līdztekus baleta autoru un dejotāju stāstiem videointervijas piedāvā ielūkoties arī izrādes deju mēģinājumos un iepazīties ar Jura Karlsona radītajiem skaņdarbu fragmentiem.

http://straume.lmt.lv/lv/kultura/kultura/antonija-silmaci/1022301 Embed:

Balets «Antonija #Silmači» ir romantiski dramatisks stāsts par alkām pēc personīgās dzīves piepildījuma. Pēc Rūdolfa Blaumaņa lugas «Skroderdienas Silmačos» motīviem veidotais oriģinālbalets ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums. Līdzās Jura Karlsona agrāko gadu baletiem – «Ugunī», «Sidraba šķidrauts» un «Karlsons lido…» – tas spilgti papildinās Latvijas oriģinālbaletu klāstu.

Ar Latvijas Nacionālās operas patrona LMT atbalstu iestudējumu gan Latvijā, gan visā pasaulē šovakar, 13. aprīlī, plkst. 19.00 varēs skatīties tiešraidē LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.

Tiešraides skatītāji ir aicināti dalīties savās emocijās Twitter vidē ar tēmturi #Silmači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu