Nacionālajā teātrī top luga «Man 30 gadu» Ināras Sluckas režijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nacionālajā teātrī 24. maijā, dramaturga un režisora Pētera Pētersona 95 gadu jubilejā, pirmizrādi piedzīvos pēc viņa lugas veidotā Ināras Sluckas izrāde «Man 30 gadu», informē teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Izrādes oriģinālmūzikas autors ir Raimonds Pauls, kurš sagatavojis 18 melodijas ar jauniem, sižetam pieskaņotiem dziesmu tekstiem, kuru autors ir Edvīns Raups. Pirmizrādē Pauls arī sēdīsies pie klavierēm. «Unikāls ir fakts, ka tās pāris melodijas, kuras skanēja pirmajā «Man 30 gadu» iestudējumā 1962. gadā un kuras izskanēs arī šajā, ir pati pirmā maestro sarakstītā teātra mūzika,» norādīja Rimšēviča.

Pētersons savu lugu veltījis Veltai Līnei. Iestudējumā galvenās varones Rozes lomā iejutīsies Dita Lūriņa. Izrādē būs iesaistīts plašs aktieru ansamblis - galvenajās lomās līdzās Lūriņai būs arī Gundars Grasbergs, Egils Melbārdis, Zane Dombrovska, Agnese Cīrule, Raimonds Celms. Savukārt pārējās lomas atveidos aktieri Madara Bore, Ilva Centere, Ance Kukule, Laura Siliņa, Uldis Siliņš, Ainārs Ančevskis, Mārcis Maņjakovs, Uldis Anže, Romāns Bargais, Kārlis Reijers, Igors Šelegovskis un Kristaps Ķeselis.

Foto: publicitātes

«Izrāde būs ne tikai par mīlestību, bet lielā mērā par krustcelēm, kurās cilvēks var nonākt ne tikai 30 gados, bet jebkurā vecumā. Vai mēs spējam saņemt drosmi un kaut ko savā dzīvē mainīt, vai turpinām savu ierasto dzīves rutīnu,» iestudējumu aprakstīja režisore Slucka.

Izrādes radošajā komandā darbojas arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Keita, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, video māksliniece Linda Ģībiete, horeogrāfe Agnese Vanaga, horeogrāfs un stepa pasniedzējs Leonards Vīksne, izrādes muzikālais vadītājs Juris Vaivods, kā arī vokālā konsultante Inga Bērziņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu