Valmieras teātrī pirmizrāde - Annas Brigaderes «Dievs, daba, darbs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Haralds Biezais

No 25. maija bērnus un viņu vecākus ciemos uz Valmieras teātri aicina Annele, lai dotos kopīgos piedzīvojumos pa Tērvetes apkārtni izrādē «Dievs. Daba. Darbs». Iestudējums ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums, informē Valmieras teātra pārstāve Madara Rutkēviča.

«Mans un šīs izrādes radošās komandas galvenais uzdevums ir radīt empātiju, lai bērni pārdzīvo un dzīvo līdzi Annelei viņas pasaulē - spēlējoties, caur vārda burvības atklāšanu, izlasīt visu Annas Brigaderes grāmatu," par LMT Mansardā topošo iestudējumu stāsta režisors Jānis Znotiņš.

Radošajā komandā režisora domubiedri - scenogrāfs Artūrs Arnis, kostīmu māksliniece Berta Vilipsone, gaismu mākslinieks Mareks Lužinskis un dramaturģijas konsultante Madara Rutkēviča. Anneles lomā - aktrise Inese Pudža, pārējās lomās - Aigars Apinis, Rihards Jakovels, Ingus Kniploks un Kārlis Arnolds Avots.

Ar šo iestudējumu režisors Jānis Znotiņš turpina ar izrādi «Staburaga bērni" aizsākto - balstoties uz latviešu literatūras kanonā iekļautajiem darbiem, radīt aizraujošu, dzīvu un brīnumu pilnu pasauli burtiski no nekā, kopā ar šī stāsta galveno varoni Annele noskaidrojot: kas ir Dievs Annelei un mums šodien? Kas ir daba Annelei un mums šodien? Kas ir darbs Annelei un mums šodien? Kas ir vecāki Annelei un mums šodien?

Šajā sezonā izrāde «Dievs. Daba. Darbs» arī 26., 29. maijā, 8. un 10. jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu