Valmieras teātris viesosies Rīgā ar jaunākajiem iestudējumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matīss Markovskis

Jūnijā un augustā Valmieras teātris viesosies Rīgā ar jaunākajiem iestudējumiem, informē teātra literārās daļas pārstāve Madara Rutkēviča. 1. jūnijā plkst.19 un 2. jūnijā plkst.13 un 18 Nacionālajā teātrī būs skatāma teātra profesionāļu un skatītāju augsti novērtēto dokumentālā izrāde «Lūcis», ko veidojusi un iestudējusi režisore Elīna Cērpa.

Izrāde ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums un tā ir veltīta teātra un kino leģendai Pēterim Lūcim un viņa «antikvārajam teātrim» kā vēstījums jaunākajai paaudzei par mākslinieka daiļradi un viņa atstāto mantojumu Valmieras teātrim.

Iestudējums nominēts arī Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio balvai «Kilograms kultūras». Pētera Lūča lomā – Imants Strads.

«Pēteris Lūcis bija riktīgs lauku zēns, dzimis kalpu ģimenē, kalpojis baltvācu muižā, un viņam bija ļoti spēcīga latviskā identitāte, ko viņš ienesa arī teātrī – tas, kā viņa izrādēs būvējās latviskā sadzīve, nebija kaut kāds pastarpinājums, bet gan tiešs paša piedzīvotā pārnesums uz skatuves. Viņš ir ļoti īpaša figūra Latvijas teātra vēsturē, atstājot lielu mantojumu,» stāsta izrādes režisore, piebilstot, ka «Lūcis» nav tapis pāris mēnešu laikā – šis ir ļoti apjomīgs projekts, pie kura strādāts trīs gadus.

Izrādē lomās darbosies arī: Astra Baumane, Regīna Devīte, Rūta Dišlere, Lelde Kalēja, Ivo Martinsons, Inese Pudža, Ilze Pukinska, Rihards Rudāks, Uldis Sniķers un Pētera Lūča laikabiedri - Ivars Briedis, Ausma Dzintare vai Rita Treisnere, Dzintra Lezdiņa. Iestudējuma scenogrāfe un video māksliniece Ineta Sipunova, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, gaismu mākslinieks Kevins Vins-Džons, muzikālais noformējums Emīls Zilberts.

Pētnieciskais skatuves darbs «Bērni iet», kas pārtapis izrādē «Lūcis», radies pateicoties sadarbībai starp Valmieras pilsētas pašvaldību, Valmieras drāmas teātri un producentu kompāniju «Pigeon-Bridge».

Valmieras teātra viesizrādes turpināsies augustā ar četriem stāstiem par cilvēku savstarpējām attiecībām un mīlestības dažādo dabu – T.Viljamsa «Kaķis uz nokaitēta skārda jumta» Ineses Mičules režijā, D.Berija stāsts par divām māsām «Augusta vaļi» Feliksa Deiča režijā, E.Radzinska «104 lappuses par mīlestību» Georgija Surkova režijā un P.Kohouta «Mīlestības testaments» Vara Braslas režijā viesosies Dailes teātrī. Informācija par augusta viesizrādēm sekos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu