DDT aicina uz laikmetīgā teātra un dejas instalāciju «Uzdzist»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

5. jūnijā jaunajā Tallinas ielas radošajā kvartālā pirmizrādi piedzīvos horeogrāfa Krišjāņa Santa un lietuviešu dejas mākslinieces Ievas Gaurilčikaites performatīvā instalācija «Uzdzist», kas tapusi sadarbībā ar Dirty Deal teātri, informē Elīna Ķempele, DDT pārstāve.

«Uzdzist» ir «iekļaujošā teātra» jeb Immersive theatre estētikā veidota kustību kompozīcija, kas ievietota mākslīgā un savu iepriekšējo nozīmi zaudējušā vidē un ir paredzēta vienam skatītājam. Piedāvāto noteikumu ietvarā katrs apmeklētājs tiek aicināts veikt individuālas izvēles un veidot savu pieredzi, piedaloties personīgā ceļojumā uz vietu, kurā dzimšana un nāve ir viens, ar gaistošu līniju nodalīts notikums. Rosinot aizdomāties par laika un telpas relativitāti un cilvēka dzīves ciklu tā ietvarā.

Krišjānis Sants ir absolvējis Latvijas Kultūras akadēmiju un prestižo Beļģijas laikmetīgās dejas skolu P.A.R.T.S., šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijas scenogrāfijas nodaļas maģistrantūrā un turpina strādāt laikmetīgās dejas projektos Eiropā kā dejotājs un horeogrāfs. Krišjānis ir sadarbojies ar tādiem Eiropā atzītiem horeogrāfiem kā Danielu Linehanu (Daniel Linehan), Heini Avdalu un Jukiko Šinozaki (Heine Avdal & Yukiko Shinozaki). Savu horeogrāfiju radīšanā Krišjāni interesē veidi, kā dažādus ritmiskos folkloras ornamentu, dziesmu un rotaļu kodus pārcelt kustībā. Ieva Gaurilčikaite (Ieva Gaurilčikaitë) ir lietuviešu dejas māksliniece, kas profesionālo izglītību ieguvusi Skotijā un Izraēlā, bet šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijas scenogrāfijas nodaļas maģistrantūrā. Ieva savā radošajā praksē meklē veidus, kā lauzt ierasto distanci starp mākslinieku un skatītāju, kā arī interesējas par dziļu un personīgu attiecību veidošanu izrādes laikā.

Krišjānis Sants un Ieva Gaurilčikaite ir ne tikai šī projekta idejas un kustību autori, bet arī scenogrāfijas veidotāji. Performanci papildina videomākslinieces Inetas Sipunovas radīts lielformāta video un jaunā mūziķa Reiņa Indāna veidotā skaņu partitūra.

Izrādes notiks 5., 6. un 7. jūnijā, no plkst. 18:00 - 22.00. Tikšanās vieta - pie Miera iela 34 (pie nama nr. 34).

Ieeja izrādē (pa vienam apmeklētājam) ik pēc 10 min. Biļetes tiek pārdotas uz konkrētu laiku, ievērojot 10 min ciklu. Lūdzam ierasties uz biļetē norādītā perioda sākumu un kopā rezervēt 20 minūtes.

Biļetes iegādājamas «Biļešu paradīze» kasēs un internetā. Biļešu cena: 9,00 EUR.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu