LTV7 sāk pārraidīt reģionālo televīziju (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Reģionālās televīzijas no otrdienas, 1.februāra, turpmāk būs redzamas Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7) darbdienās gandrīz divarpus stundu, kā arī pusstundu sestdienu vakaros, aģentūru BNS informēja Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP).

Ciparu televīzijas apraides tīkls Latvijā ir sadalīts astoņās apraides zonās, līdz ar to katra reģionālā televīzija būs redzama tikai konkrētā reģionā. LTV7 kanālu izmantos “Valmieras TV”, “Latgales Reģionālā televīzija”, “Vidusdaugavas televīzija”, “TV Kurzeme”, “Kurzemes televīzija”, “TV Jūrmala”, “Jelgavas televīzija” un “Ogres televīzija”.

Reģionālie kanāli būs redzami tikai virszemes apraidē, kā arī tajos kabeļtīklos, kuri ciparu signālu ņem no ētera, iepriekš paskaidroja NEPLP padomes pārstāvji. Savukārt satelīttelevīzijas un citu kabeļoperatoru abonenti šajos laikos redzēs LTV7 programmu.

Lai arī reģionālajām televīzijām bija atšķirīgi viedokļi, cik izdevīgi ir LTV7 piedāvātie ētera laiki, beigās tika panākta vienošanās par laikiem darbdienās no pulksten 6.45  līdz 7.30, no 12.30 līdz 13.15 un no 22.10 līdz 22.55, savukārt sestdienās no pulksten 19.30 līdz 20.00.

„Esam vienojušies, ka LTV 7 reģionālajām televīzijām to satura raidīšanai atvēl gandrīz divarpus stundas katru darbdienu un pusstundu sestdienu vakaros. Kopumā tās ir gandrīz 12 stundas nedēļā. Esmu gandarīta, ka kopā ar televīzijām un tehniskajiem partneriem – "Lattelecom" un VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” - esam atraduši piemērotu risinājumu, kā piedāvāt reģionālo saturu skatītājiem. Manuprāt, šis ir ļoti optimāls risinājums un skatītāju intereses būs pilnībā apmierinātas,” norādīja NEPLP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece.

Reģionālajām televīzijām bija jārod risinājums, jo šogad beidzās “Lattelecom” bezmaksas apraide testa režīmā, bet apraides maksu reģionālās televīzijas nevar samaksāt. No šā gada 1.janvāra reģionālās televīzijas vairs nevarēja izmantot arī savus raidītājus.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu