"Latviešu Radio" atjauno leģendāro "Mikrofona aptauju" (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc 17 gadiem jaunā veidolā un ar jaunu enerģiju "Latviešu Radio" atjauno leģendāro "Mikrofona aptauju". Šobrīd norisinās konkurss, kurā tiek meklēta jaunā ētera personība, kas vadīs šo muzikāli informatīvo raidījumu. Sākt balsot par 2011. gada populārāko dziesmu būs iespējams jau pavisam drīz!

Iz vēstures. 1968. gadā sevi arvien nopietnāk sāka pieteikt latviešu estrādes mūzika un arvien pazīstamāki kļuva tādi vārdi kā Ringolds Ore, Elga Īgenberga, Ģederts Ramans, Gunārs Kušķis, Zigurds Rezevskis, Haralds Brando un, protams, Raimonds Pauls. Tādēļ Latvijas vienīgās oficiālās radiostacijas "Latvijas Radio" populārā raidījuma "Mikrofons" vadītājs Gunārs Jākobsons aicināja klausītājus izteikt savu viedokli, piedaloties aptaujā par gada populārāko latviešu estrādes dziesmu. Līdz ar to 1968. gads ir uzskatāms par dziesmu aptaujas dzimšanas gadu. Sākotnēji par savām mīļākajām dziesmām balsoja tikai daži desmiti radioklausītāju un par pirmās aptaujas laureāti kļuva Raimonda Paula un Alfrēda Krūkļa dziesma "Mežrozīte", kuru izpildīja Rīgas Elektromehāniskās rūpnīcas orķestra solists Zigfrīds Račiņš. Taču leģenda bija sākusies.

To turpina "Latviešu Radio", piesakot mūsdienu populārās mūzikas aptauju - "Mikrofona aptauja 2011". Raidījums būs dzirdams katru darbdienu! Tajā būs arī atskats uz "Mikrofona aptaujas" vēstures faktiem, tiks atskaņoti arī aizgājušo laiku skaņdarbi, būs dzirdami klausītāju un mūzikas ekspertu viedokļi. Galvenā intriga, protams, būs jaunās dziesmas un klausītāju balsojums par tām!

Februāra vidū būs noskaidrots raidījuma vadītājs, kas dos startu “Mikrofona aptaujas” interneta mājas lapai, ar iespēju visiem Latvijas mūziķiem sākt savu dziesmu iesniegšanu.

2011. gada populārākā dziesma tiks paziņota aptaujas lielajā noslēguma koncertā, kas ir vēl viena "Mikrofona aptaujas" tradīcija. Vēsturiski aizsācies Mazajā Ģildē (tolaik – Arodbiedrības centrālās padomes kultūras nams), vēlāk noslēguma koncerts ar grandioziem panākumiem risinājās Rīgas Sporta pilī un arī Sporta manēžā. Piemērota vieta mūsdienās vēl tiks meklēta.

Daži komentāri par "Mikrofona aptauju" no Latvijā pazīstamiem mūziķiem, leģendārās aptaujas dalībniekiem:

Foto: publicitātes
Foto: LETA
Foto: No personīgā arhīva
Foto: LETA
Foto: publicitātes
Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu