Šodien notiks "Gada varoņa 2010" svinīgā ceremonija (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau šo svētdien, 20. februārī, svinīgajā ceremonijā „Latvijas Gada varonis 2010” pasniegs īpašas balvas tiem cilvēkiem, kuri savā dzīvē ir izdarījuši, iespējams, skaistāko darbu – izglābuši dzīvību otram!

Tiešraidē no LNT filmēšanas paviljona varēsiet vērot, kā 10 statujas – bezdelīgas pelnīti saņem šā gada varoņi, tostarp arī bērni, kuri kritiskās situācijās snieguši palīdzīgu roku.

"Esmu izlējis jau vismaz 60 bezdelīgas. Patiesībā jau esmu nojucis no skaita," smej tēlnieks Ivars Drulle. Jau piekto gadu talantīgais mākslinieks veido īpašās statujas – bezdelīgas, kuras svinīgajā ceremonijā „Latvijas gada varonis 2010” saņems ļaudis, kuri ne tikai riskējuši ar savu dzīvību, sniedzot palīdzīgu roku otram īstajā brīdī, bet arī nav apjukuši un novērsuši nelaimi.

Jau pirms pieciem gadiem māksliniece Kristiāna Dimitere ierosinājusi, ka balvai jābūt putnam.

Sintētisko materiālu, no kura top bezdelīgas skulptūra, Ivars ir uzjaucis un izdomājis pats. Viņš uzsver, ka vēlējies, lai balva būtu viegla, nevis smaga kā bronzas statuja, jo Latvijas Gada varoņa balvu saņem arī bērni. Tāpēc skulptūra ir kā marmors, kā porcelāns un tajā pašā laikā ļoti izturīga.

Ivars ir pārliecināts, ka par varonīgiem cilvēkiem mūsu valstī bijis jārunā jau sen!

Vēro pievienoto video!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu