Ko TV mums dāvās Lieldienās?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

TVNET apkopojis populārāko televīzijas kanālu Lieldienu brīvdienu piedāvājumu. Gaidāmas gan aizraujošas kino pirmizrādes, gan plaša un krāšņa programma bērniem.

LNT

Jau no paša rīta 22.aprīlī mīļas un sirsnīgas piedzīvojumu filmas mazajiem – plkst. 7:55 „Tvītija lidojums”, plkst. 9:15 „Laimīgais Lūks. Ceļojums uz Rietumiem”, bet plkst. 11:05 fantāzijas komēdija „Burve Ella”. Plkst. 20:35 dzirkstīs smiekli humora šovā „Karaliskais anekdošu turnīrs”, bet plkst. 21:35 LNT rādīs biogrāfisko drāmu „Aleksandrs Lielais” ar Kolinu Farelu un Andželīnu Džoliju galvenajās lomās. Kad Maķedonijas Aleksandram bija 25 gadu, viņš bija iekarojis gandrīz visu pasauli, ko cilvēce zināja. No tēva mantoto armiju Aleksandrs izmantoja, lai radītu impēriju, kurai nebija līdzīgas un kāda viņa tēvam pat sapņos nebija rādījusies... Taču viņa dzīvība pārtrūka 32 gadu vecumā...

„Čārlijs un šokolādes fabrika”
„Čārlijs un šokolādes fabrika” Foto: LNT

23. aprīlī plkst. 18:20 pie LNT raidījumā „Čiks un gatavs” pavārs Lauris Aleksejevs kopā ar saviem bērniem un īpašo viesi - dziesmotās sacensības „Mazo dziesmas Latvijai” vadītāju Evitu Zālīti stāstīs un rādīs, kā pagatavot dažādus Lieldienu našķus! Savukārt vakarā plkst. 20:35 LNT kanālā pirmizrāde filmai „Čārlijs un šokolādes fabrika” ar Džoniju Depu galvenajā lomā. Villijs Vonka ir ekscentrisks šokolādes fabrikas īpašnieks, bet Čārlijs – labsirdīgs puika no ne īpaši turīgas ģimenes, kas atrodas Vonkas fabrikas ēnā. Kādu dienu Villijs Vonka izsludina konkursu, meklējot vislabāko mantinieku viņa šokolādes impērijai.

„Troja”
„Troja” Foto: LNT

24. aprīļa rītā, raidījumā „Sirmā Ēdienkaratē”, tiks oficiāli atklāta grilēšanas un motociklu sezona. Raidījumā būs jūtams gan ātrums, gan adrenalīns, gan lieliska piknika atmosfēra, kā arī, protams, notiks olu ripināšana. Plkst. 11:10 kanālā LNT jauka animācijas filma „Princese Lillifē”. Mazā princese valda pasakainā pilī, viņas drēbju skapis ir pilns ar rozā princešu kleitiņām, katru rītu divas peles viņai pienes svaigi ceptas pankūkas, un viņas mīļākā nodarbošanās ir kopā ar ruksi Pupsiju doties apciemot savas karaļvalsts iedzīvotājus un visu pārkrāsot rozā toņos. Taču pasakainā harmonija tiek iztraucēta...

Plkst. 16:05 lieliska komēdija visai ģimenei - „Strīpainis”. Nolans Velšs ir atraitnis, kurš, kādā lietainā naktī, braukdams mājās, uz ceļa pamana kasti, kurā atrodas zebras mazulis. Dzīvnieciņš nonāk Nolana fermā un viņa meitas, pusaudzes Čaningas aprūpē, kā arī brīnišķīgā kompānijā, kas ir pārējie fermas iemītnieki-dzīvnieki. Bet vakarā plkst. 20:15 LNT kanālā īpašs „Mazo dziesmas Latvijai” koncerts. Šis būs kuplākais no koncertiem, kāds jebkad ir bijis, jo mazie uzstāsies kopā ar saviem klasesbiedriem! Koncertā skanēs latviešu skaistākās dziesmas – latviešu tautasdziesmas.

"Mistera Bīna brīvdienas"
"Mistera Bīna brīvdienas" Foto: TV3

25. aprīlī plkst. 8:05 LNT kanālā piedzīvojumu komēdija visai ģimenei „Hanna un pingvīns”, plkst. 10:00 piedzīvojumu filma „Nindzjas sērfotāji”, plkst. 11:50 komēdija „Zvaigžņu basketbols”, bet plkst. 13:25 spraiga sižeta piedzīvojumu komēdija ar Džekiju Čanu galvenajā lomā „Misters Labais”. Plkst. 15:10 piedzīvojumu komēdija Lampūni. Vegasas atvaļinājums, bet plkst. 17:05 ģimenes komēdija Lietotas lauvas. Savukārt vakarā plkst. 20:35 filma „Troja” ar Bredu Pitu galvenajā lomā. Ir pieredzēti dažādi kari – par zemi, par varu, par slavu. Bet nekad vēl nebija pieredzēts karš par mīlestību. Ja runa ir par cīņu par visskaistāko sievieti pasaulē, ir vajadzīgi visdižākie karotāji. Ahilejs tāds ir, tikai viņam pavēlēt nevar neviens... Tūkstotis kuģu, 50 tūkstošu cilvēku armija un Ahilejs stājas pretī līdz šim nekad neuzveiktajiem trojiešiem...

TV3

Atpūta sāksies jau 22.aprīlī, kad viss dienas garumā skatītājiem būs iespēja sekot aizraujošām piedzīvojumu filmām un komēdijām - Latvijas animācijas filma "Māsa un brālis", ģimenes filma "Osijs un Teds", komēdija "Dabīgā lielumā", "Resnais Alberts" un "Alvins un burunduki", kas piedzīvos televīzijas pirmizrādi. Vakarā par labu noskaņojumu rūpēsies "Mistera Bīna brīvdienas" un Rovans Atkinsons - filma TV3 skatītājiem būs redzama pirmo reizi un būs otrā televīzijas pirmizrāde Lieldienu laikā. Misters Bīns šajā vakarā dosies uz saulainajiem Francijas dienvidiem, kur, kā vienmēr, pamanīsies iekulties ļoti nepatīkamās un sarežģītās situācijās.

"Kungfu Panda"
"Kungfu Panda" Foto: TV3

Arī sestdien, 23.aprīlī, visas dienas garumā TV3 sagatavojusi svētku programmu - animācijas filmas "Darbarūķis Menijs", "Bruņurupuči nindzjas" un "Simpsoni" un pēcpusdienā gan lielie, gan mazie varēs sekot aizraujošam animācijas stāstam "Kungfu Panda", kas būs jau trešā televīzijas pirmizrāde šajās brīvdienās. Tad pie skatītājiem ieradīsies mūžam šarmantā Baiba Sipeniece-Gavare, kura Lieldienu priekšvakarā kopā ar azartiskajiem dalībniekiem nodosies spēles "Dullais desmitnieks" uzdevumiem. Vakara noslēgumā TV3 skatītājiem tiks piedāvāta īpaša piedzīvojumu filma "Indiana Džonss un kristāla galvaskausa karaļvalsts" un ceturtā Lieldienu televīzijas pirmizrāde - "Ražots Amerikā".

"80 dienās apkārt zemeslodei"
"80 dienās apkārt zemeslodei" Foto: TV3

Svētdien, 24. aprīlī, pirmajām Lieldienām piemeklētas veselas trīs televīzijas pirmizrādes - komēdija "Karatē suns", "Visvarenais Evans" un 2010.gadā veidota piedzīvojumu filma "Avalonas kareivji". Vakarā ikvienu iepriecinās Raimonda Paula 75 gadu jubilejas koncerta trešā daļa "Viss... vispopulārākais" - tā būs kavēšanās pie kādreiz slavenās Mikrofona aptaujas - rūpīgi atlasīti visu laiku lielākie komponista hiti. Pats Maestro atzīst: "Es ilgi un dikti domāju, izskatīju visus meldiņus." Un vakara noslēgumā spraigas emocijas piedāvās Nikolass Keidžs filmā "Nacionālie dārgumi: Noslēpumu grāmata".

Foto: TV6

Otrajās Lieldienās, 25.aprīlī, kad ilgās brīvdienas un svētki tuvosies noslēgumam, skatītājiem tiks piedāvātas aizraujošas filmas, kā "Robinsoni no Beverlihilzas" un "80 dienās apkārt zemeslodei" ar Džekiju Čanu galvenajā lomā. Bet vakarā pēc iemīļotā seriāla "UgunsGrēks" noskatīšanās varēs sekot ģimenes filmai "Supersuns".

TV6

Kamēr citos televīzijas kanālos Lieldienu brīvdienās lēkās zaķi, tiks dauzītas olas un gaidīts nez kāds Lieldienu brīnums, TV6 ļaus pavadīt trīs vakarus ar klasisku stāstu par gangsteriem. Satieciet Marlonu Brando, Roberto de Niro un Alu Pačīno spēcīgākajā kino trīsvienībā "Krusttēvs", kas atklās stāstu par ietekmīgāko Ņujorkas mafijas saimi – Karleones ģimeni. No 22.aprīļa vakara ikvienam būs iespēja baudīt gangstersāgas "Krusttēvs" visas trīs filmas: 22.aprīlī 21:55 Krusttēvs (The Godfather, 1972.gads); 23.aprīlī 22:00 Krusttēvs 2 (The Godfather: part II, 1974.gads); 24.aprīlī 22:00 Krusttēvs 3 (The Godfather: Part III, 1990.gads).

"Kirikū"
"Kirikū" Foto: LTV

LTV

Latvijas Televīzija sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu turpina tradīciju – labdarības akciju „Nepaej garām!” Tās laikā tiks vākti līdzekļi 12 vasaras nometnēm, kurās varēs piedalīties vairāk nekā 300 bērnu ar īpašām vajadzībām. Akcija noslēgsies ar koncertu Rīgas Latviešu biedrības namā Klusajā sestdienā - 23. aprīlī. Koncerts tiešraidē būs skatāms gan LTV1 ēterā, gan internetā no plkst. 19:30 un tūlīt pēc „Panorāmas” – plkst. 21:20.

Lieldienas ir īpašs pārdomu laiks kristīgajai pasaulei, tāpēc LTV1 ēterā iekļauta virkne reliģiska satura pārraižu, kas skatītājiem Latvijā atspoguļos Lieldienu kristīgo vēsti.

Lielajā Piektdienā, 22. aprīlī, plkst. 22:15 - pārraide no Vatikāna (Krusta ceļš).

Klusajā sestdienā, 23. aprīlī, plkst. 23:35 – Kristīgo konfesiju vadītāju apsveikumi Lieldienās, plkst. 23:55 - Pareizticīgo Lieldienu dievkalpojums.

Pirmajās Lieldienās, 24. aprīlī, plkst. 12:00 - Lieldienu dievkalpojums.

Otrajās Lieldienās, 25. aprīlī, plkst. 13:00 - „Urbi et Orbi” („Pilsētai un pasaulei”) - Romas pāvesta vēstījums no Vatikāna.

Kā katru pavasari, LTV1 īpaši domājusi arī par aizraujošu programmu ģimenei, jo skolēni beidzot būs sagaidījuši Lieldienu brīvdienas!

Dokumentālā filma „Bēgums”
Dokumentālā filma „Bēgums” Foto: LTV1
„Luters”
„Luters” Foto: LTV


Plkst. 19:00 – dokumentālā filma „Bēgums”. Režisora Ivara Zviedra pilnmetrāžas dokumentālā filma ir par tiem Latvijas cilvēkiem, kas dodas strādāt uz ārzemēm. Plkst. 21:15 – dokumentālā filma „Māte Terēze. Tumsas svētā” (Austrija, 2010): Māte Terēze ir absolūtas labestības un neapstrīdamas ticības simbols, šis tēls šķiet skaidrs un pārcilvēcisks. Nesen tika publicētas viņas vēstules un piezīmes, kas atklāj šīs personas humāno pusi, šaubas un jautājumus, uz kuriem viņa meklēja atbildes visa mūža garumā.

Sestdien, 23. aprīlī, plkst.13:35 - M. Zālītes un J. Lūsēna rokoperas „Sfinksa” iestudējums Nacionālajā teātrī: Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperā "Sfinksa” izdzīvots slavenā pareģa Eižena Finka suģestējošais liktenis un meklēta atbilde uz mūžīgo jautājumu - vai un cik viegli ir būt neparastu spēju īpašniekam. Eižens Finks dzīvoja vēsturiskām pārmaiņām un notikumiem ārkārtīgi blīvā laikā - Latvijas brīvvalsts, Otrais pasaules karš, izsūtījums Sibīrijā. Ikdienā Finks nodarbojās ar fotografēšanu, bet izcilās gaišreģa spējas padarīja viņu leģendāru. Finku sauc arī par Latvijas Nostradamu. Plkst. 15:20 – dokumentālā filma „Džona Doreda sala”: Režisores Dzintras Gekas filmas scenārijs veidots pēc Džona un viņa sievas gleznotājas Elizabetes Doredas vēstulēm un citiem dokumentāriem materiāliem. Tā ir filma par profesiju un likteni, profesiju un mīlestību, dzīvi un nāvi. Uzņemta triju gadu laikā, filmējot Amerikā, Norvēģijā un Latvijā.

Svētdien, 24. aprīlī, plkst. 15:20 – ģimenes filma „Nimas piedzīvojumu sala”. Uz piedzīvojumu salas ir iespējams viss, un it sevišķi tad, ja tev piemīt bagāta iztēle. Šeit meitene vārdā Nima aizrautībā vada dienas kopā ar tropu dzīvniekiem un iemīļotajām grāmatām par Aleksu Roveru – visu laiku dižāko dēku meklētāju. Kādu dienu pazūd Nimas tētis, kurš ir slavens zinātnieks, un meitenei draud briesmas. Plkst. 21:35 LTV1 piedāvā Stinga koncertu, kas ierakstīts pagājušā gada septembrī Berlīnē (Sting Live in Berlin). Britu mūzikas leģendas Stinga desmitais studijas albums „Symphonicities” iznāca 2010. gada jūlijā, tajā iekļautas mūziķa skaistāko dziesmu jaunākās versijas, kas ierakstītas ar Karalisko Filharmonijas koncertorķestri – maigas, saviļņojošas un sirsnīgas. Tūliņ pēc albuma iznākšanas Stings devās koncertturnejā, kopumā uzstājoties 70 pilsētās Ziemeļamerikā un Eiropā. Plkst. 00:00 – „Luters”: Vēsturiska drāma, Vācija, 2003. Filmas "Luters" notikumi risinās 16. gadsimtā Vācijā. 1517. gada 31. oktobrī augustīniešu ordeņa mūks Mārtiņš Luters pie Virtenbergas baznīcas durvīm pienaglo savas deviņdesmit piecas tēzes, atzinumus par to, ko vajadzētu mainīt valdošās baznīcas attiecībās ar ticīgajiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu