Jaunais vilnis: 1.konkursa dienas koncerta apskats

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas vakarā Dzintaru koncertzālē pirmo reizi skatītāju priekšā savus spēkus izmēģināja "Jaunā viļņa" konkursanti, viņu vidū arī mūsu pašu LieneCandy.

Šā vakara koncerts tika sadalīts divās daļās. Pirmajā, kurā ar dažādiem pasaules hitiem savu prasmi sinhroni kustināt lūpas ar fonogrammu demonstrēja dažādi Krievijas estrādes dziedoņi, un otrajā, kurā pavisam dzīvā variantā savas vokālās spējas rādīja 16 jaunie "Jaunā viļņa" konkursanti. Pirmās daļas vakara vadītāju ādā iejutās Krievijas popdīva un aktrise Vera Brežņeva un "ukraiņu Sinatra" - Vladimirs Zeļenskijs, savukārt konkursantu daļu uz saviem pleciem iznesa Jūlija Kovaļčuka un Timurs Rodrigess.

Tātad koncerta pirmajā daļā varējām baudīt pieaugušu cilvēku popielu, kuru iesāka meiteņu popgrupas "Serebro" versija par amerikāņu ballīšu karalienes Ke$has (īstajā vārdā Keša Rouza Seberta) debijas singlu "Tik Tok", kuram sekoja 1980.gadu norvēģu supergrupas "A-ha" leģendārā dziesma "Take on Me" Sergeja Lazareva versijā.

"Aplaudējiet droši, šī nav Minska, bet Jūrmala,"

zīmīgi pajokoja Zeļenskijs pirms Baltkrievijas zvaigznes Andželinas Agurbašas iznāciena. Atgādināšu, ka Baltkrievijā pēdējā laikā notiek visnotaļ neparastas demonstrācijas, kurās par savu protesta formu aktīvisti izvēlējušies aplausus, šādi paužot neapmierinātību ar valsts ilggadējā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu.

Gluži kā pagājušogad un visus citus gadus katram māksliniekam uz skatuves asistē vairāki pavadošie mūziķi, kuri, gluži tāpat kā solisti, tik vien kā imitē savu instrumentu spēli. Klasika! Izņēmums, protams, nebija arī R&B dziedonis Dominiks Džokers.

Foto: Ingars, TVNET

Seko konkursa "Bērnu jaunais vilnis 2010" uzvarētājas - deviņgadīgās Anastasijas Petrihas iznāciens ar "The Beatles" balādi "Oh! Darling". Visi, protams, sajūsmā. Tas nekas, ka arī jauniņā meitene smuki novirināja muti fonogrammas pavadībā. Jaunā māmiņa Ani Loraka (Ukraina) ar dramatiskiem žestiem notēloja Enijas Lenoksas "Why". Pie taustiņiem visās dziesmās, starp citu, viens un tas pats personāžs - vīrs melnā hūtē. Kuru viņš mēģina piemuļķot ar savu "spēli"?

"Vstrečaijķe, vstrečaijķe!"

Uz skatuves kāpj neviens cits kā vēl šā gada martā "Arēnā Rīga" vaigā skatītais Krievijas dziedātājs Valērijs Meladze ar klasisko itāļu mūziķa Tonija Esposito (Tony Esposito) 1984.gada hitu "Kalimba de Luna".

Igora Krutaja otrās sievas Olgas meita Vika Krutaja acīmredzot uz skatuves nokļuvusi, tikai pateicoties savam ... paši saprotiet. Savukārt eirovīzists Dima Bilans atvēzējies ne pa jokam - ar nopietnu sejas izteiksmi, iestudētām džeksonīgām kustībām viņš mums piedāvāja savu versiju par Stinga lirisko "Shape Of My Heart". Seko Meraijas Kerijas "Hero" Alsu versijā. Pie klavierēm, protams, vīrs melnajā cepurē. "Comedy Club" zvaigznes Timura Rodrigesa iznāciens, kas atstāja neziņā - vai tas bija nopietns priekšnesums vai komiska parodija par mūsdienu R&B mūziku?

Tīnas Tērneres klasiskais "Private Dancer" (starp citu, "Dire Straits" līdera Marka Noflera (Mark Knopfler) dziesma) izskan Krievijas estrādes dziedātājas Larisas Doļinas liegajā izpildījumā, mums par prieku uzdzied arī mūžam jaunais Valērijs Ļeontjevs.

Koncerta pirmās daļas noslēgumā ar patiesi kvalitatīvu 1990.gadu R&B uzstājās amerikāņu superproducents un dziedātājs Kenets Braiens Edmonds jeb vienkārši "Babyface".

Kopā ar savu brāli Beibīfeiss nodziedāja arī savu un Stīvija Vondera (Stevie Wonder) 1996.gada pasaules grāvēju "How Come, How Long".

Vakara "American Idol" daļa

Tātad šajā konkursa dienā visiem dalībniekiem bija jāsagatavo kāds pasaules hits, un pēc vakardienas izlozes rezultātiem pirmais uz skatuves kāpa Armēnijas pārstāvis Ēriks.

Žūrija: Igors Krutojs, Raimonds Pauls, Filips Kirkorovs, Igors Nikolajevs, Laima Vaikule, Valērija, Leonīds Agutins, Jurijs Antonovs, Maksims Fadejevs, Valerijs Meladze un Konstantīns Meladze.

Īsi komentāri:

1. Ēriks (Armēnija) - pietiekoši pārliecinošs dziedājums, ņemot vērā to, ka puisis bija izlozējis koncerta pirmo uzstāšanās numuru.

2. Kops Arponens & Flute of Shame (Somija) - droša izvēle: Bītli vieglā kantri manierē. Kopumā labi, varbūt nedaudz pietrūka tonālās tīrības falsetu daļās. Žūrija gan mazliet rezervēta.

3. Duets "A-lau" (Kazahstāna) - Bejonsē dziesma "Move". Diezgan blāvi un paredzami. Arī žūrijas atzīmes nav pārāk augstas.

4. Monika Višņevska un Mihails Bobers (Polija) - izteikti eirovīzisks duets ar dziesmu itāļu mēlē. Romantiski un skaisti. Var just, ka duets jau apbružājies dažādos citos konkursos, piemēram, Sopotā.

5. Donny Montell jeb Donats Montvīdas (Lietuva) - "Queen" dziesma. Nikolaja Puzikova templeits. Dziļas ieelpas un kulminācija ar it kā emocionālu piedziedājumu. Žūriju šis triks nesamulsina un atzīmes ir vidēji "9".

6. Maša Sobko (Ukraina) - "Drakulas" mūzikla tēma "Please, don't make me Love You". Liriska, tumša balāde ar viegli izmocītu vokālu. Lielākais Mašas pluss - skatuves harisma. To novērtē arī žūrija ar Filipu Kirkorovu centrā.

6. Andrej Grizz-Lee (Krievija) - mutē karsts kartupelis - angļu valodas dikcija ļoti nekonkrēta, samuļļāta. Puisis kustas un aktīvi žestikulē, arī intonatīvi dzied (arī rečitē un bītbokso) samērā tīri.

7. Juzari (Baltkrievija) - Mikas un Leonīda Agutina krustojums. Patīkams samtains tembrs, taču nedrošs dziedājums (Stīvija Vondera dziesma).

9. Dženna Hofa (Togo) - klasisks 1990.gadu "En Vogue" skaņdarbs "Free Your Mind". Pietiekoši pārliecinoša uzstāšanās Bejonsē garā. Žūrija ir sajūsmā.

10. Grupa "N.A.O.M.I." (Krievija) - četras meitenes, kas sinhroni kustas ritmā un pieklājīgi dzied (pārsteidzoši laba izruna). Gatavs produkts, ko laist plašajā Krievijas estrādes tirgū.

11. Duets "Biškek" (Kirgizstāna) - Divi puiši melnos uzvalkos, kas izskatās pēc miesassargiem. Viens dzied ļoti labā R&B manierē, otrs diemžēl ne pārāk. Labas atzīmes.

12. LieneCandy (Latvija) - Kamera slīd pāri Baltijas jūrai, atpazīstami Eltona Džona klavieru akordi un pietiekoši drošas pirmās Lienes izdziedātās notis. Diemžēl otrajā pantā Liene sāk dziedāt it kā dinamiskāk - ausīs ieduras dažas nazālas intonācijas, ieskanas pat kaut kas no Lēdijas Gāgas, bet kopumā veiksmīga debija uz "Jaunā viļņa" skatuves. Rezultāts - ļoti labas žūrijas atzīmes un pēc 12 dalībnieku uzstāšanās augstā 2.vieta.

13. Džeidens Filders (ASV) - tradicionāls 1990.gadu amerikāņu R&B. Ko līdzīgu pirms brīža demonstrēja arī viesis Beibīfeiss. Ne īsti labi, ne arī slikti. Viduvēja uzstāšanās. Žūrija gan sajūsmā...

14. Duets "Twins" (D) - divas sliktas Šakiras no Uzbekistānas.

15. Rodžers Riko (Brazīlija) - nīkulīgs, blāvs dziedājums. Ričards Markss noteikti nebūtu priecīgs...

16. The Koļa Serga (Ukraina) - pancīga attieksme, "The White Stripes" dziesmas "Seven Nation Army" rečitatīva versija. Oriģināls kaverversijas risinājums ar saviem tekstiem par Jūrmalu un pāris rupjībām. Kā lai savādāk šādas rokgrupas izsitas?

Koncerta noslēgumā konkursanti vienojās kopīgā dziesmā. Gluži kā pirms gada, visi dalībnieki nodziedāja 1985. gada labdarības singlu "We Are the World", ko savulaik sacerēja Maikls Džeksons un Laionels Ričijs.

Kopumā par labāko pasaules hita izpildītāju tika atzīts Džeidens Filders no ASV, otrajā vietā palika dziedātāja Maša Sobko no Ukrainas, bet trešo un ceturto vietu dalīja Latvijas pārstāve LieneCandy un dziedātāja Dženna Hofa no Togo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu