Rīgā trīs nedēļas filmēs britu dektektīvseriālu "Wallander"

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Trīs nedēļas – līdz pat 20. augustam – Rīgā tiks filmēts britu detektīvseriāls "Valanders" ("Wallander"), kurā galvenajā lomā ir pasaulslavenais britu aktieris un Holivudas nesenā grāvēja "Tors" režisors Kenets Brena (Kenneth Branagh), piektdien raksta "Diena".

Rīgā uzņemtās sērijas nosaukums "Valanders": "Rīgas suņi" ("Wallander: The Dogs of Riga") liecina par faktu, ka šī ir tā retā reize, kad Rīga filmā "netēlos" ne Arhangeļsku (kā filmā "Arhangeļska" ar Danielu Kreigu), ne kara laika Varšavu (kā filmā "Irēnas bērni" – ar Annu Pakvinu). Rīga Valanderā būs atpazīstama, tās sižets vēstī par konservatorijas pasniedzēju, kuras vīrs – policists – tiek nogalināts. Nozieguma atrisināšanā nozīme ir detektīvam dīvainim Kurtam Valanderam (Brena), kura rakstura šerpumu izskaidro viņa "nacionalitāte" – Valanders ir zviedrs.

Par šīs lomas atveidojumu Brena 2010. gadā saņēma augstāko britu kino un TV apbalvojumu "BAFTA", savukārt viņa karjerai nozīmīgi ir bijuši Šekspīra darbu ekranizējumi ( "Henrijs V" u. c.). Seriāla "Valanders" darbība notiek dažādās pasaules pilsētās.

Kā apliecināja studijas "Baltic Pine Films" pārstāvis Sergejs Serpuhovs, projekts "Valanders: Rīgas suņi" ir ieguvis atbalstu Rīgas domes paspārnē esošā Rīgas Filmu fonda rīkotajā konkursā. Lielbritānijas kompānija "Left Bank Pictures", kas producē "Valanderu", saņems atpakaļ 15% no tās naudas summas, kas būs iztērēta Rīgā. Seriāls "Valanders" tiek veidots kopš 2008. gada, to izrāda britu telesabiedrība BBC.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu