Pauls novembrī varētu sākt strādāt Latvijas Radio

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai veicinātu jaunu projektu piesaisti, īstenojot pēc iespējas lielāku studijas noslodzi, novembra sākumā varētu tikt noslēgts darba līgums ar komponistu Raimondu Paulu, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja radio pārstāve Ilze Zvaigzne.

Kā vēsta Zvaigzne, patlaban vēl notiek abu pušu savstarpējās sarunas, lai vienotos par precīziem darba līguma nosacījumiem.

Galvenie Paula pienākumi būs saistīti ar jaunu fondu ierakstu veidošanu, jaunu projektu piesaisti ierakstu studijai, īstenojot pēc iespējas lielāku atdevi no jauniegūtā koncertflīģeļa, kā arī konsultāciju sniegšana dažādos ar mūzikas jomu saistītos jautājumos.

Zvaigzne norāda, ka šai amata vietai nepieciešamais atalgojums tiks gūts no Latvijas Radio ieņēmumiem, kas tiks saņemti par studijas izmantošanas. "Uzskatām, ka līdz ar jaunā flīģeļa iegūšanu būs arī lielāks pieprasījums studijas izmantošanai," piebilst radio pārstāve.

Taču konkrētu komponista atalgojumu Zvaigzne vēl nevarēja nosaukt, jo "līgums vēl ir procesā, tāpēc šis jautājums arī vēl nav īsti skaidrs", bet tas noteikti nebūšot "nekas milzīgs un astronomisks".

Kā ziņots, oktobra sākumā Latvijas Radio skaņu ierakstu studijā Pjotra Avena dzīvesbiedre Jeļena pasniedza Paulam sertifikātu, kas apliecina, ka "Steinway&Sons" koncertflīģelis izgatavots speciāli viņam.

Pauls saņemto sertifikātu nodeva Latvijas Radio ģenerāldirektoram Dzintrim Kolātam, kurš turpmāk rūpēsies par vērtīgā koncertflīģeļa saglabāšanu un izmantošanu.

Žurnālistiem Pauls teica, ka dāvanas saņemt ir patīkami un savā dzīvē viņš neesot saņēmis daudz dāvanu. Viņam gan mājās jau esot pašam savs "Steinway&Sons" koncertflīģelis, tiesa, mazāks, tādēļ dāvanā saņemto mūzikas instrumentu viņš nolēmis nodot Latvijas Radio skaņu ierakstu studijai, kurā "iegāja 50.gadu vidū un nav praktiski no tās izgājis".

Kolāts arī paziņoja, ka tuvākajā laikā Latvijas Radio attiecības ar maestro Paulu "atkal kļūs formālākas". Ja tagad Pauls gandrīz katru dienu ierodas tās skaņu studijā pēc paša iniciatīvas, tad turpmāk viņam nākšoties rakstīt paskaidrojumus, ja kādu dienu neieradīsies.

Kā LETA jau ziņoja, ar Pjotra Avena fonda "Paaudze" ("Generation") atbalstu Latvijas mūziķu rīcībā būs viens no labākajiem koncertflīģeļiem, kas veidots leģendārajā flīģeļu ražotnē "Steinway&Sons". Fonds apmēram 120 000 eiro (84 336 latus) vērto koncertflīģeli dāvina latviešu mūzikas leģendai, pianistam Paulam, kurš savukārt instrumentu nodeva Latvijas Radio skaņu ierakstu studijai.

Kā ziņots, papildus 3,8 miljoniem latu budžeta bāzei Latvijas Radio nākamgad būs nepieciešams finansējums aptuveni 346 000 latu apmērā darbinieku algām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu