"Dziedošās ģimenes" koncertu veltīs valsts svētkiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

LNT šova "Dziedošās ģimenes" dalībnieki šovakar, 13.novembrī, koncertu veltīs Latvijas valsts svētkiem. Ģimenes dziedās skaistākās latviešu dziesmas. Pirms šā svētku koncerta dalībnieki LNT raidījumā "Tautas balss" dalījās savās pārdomās par Latvijas valsti un patriotismu.

Dziedošās ģimenes šo svētdien sveiks Latviju ar tuvojošos dzimšanas dienu 18.novembrī, jo katram šajā zemē ir kāda īpaši mīļa vieta, bērnības atmiņas, ģimene, draugi, mājas un sirds.

Kristīne, kura pārstāv Liepiņu ģimeni no Alojas, atminas, kā savulaik mācību laikā tehnikumā no katra kursa tika izvirzīts viens cilvēks un tad kopīgā delegācijā devušies nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa.

"Visi kopā gājām no Bruņinieku ielas līdz Brīvības piemineklim un nolikām ziedus,

un likās tā, ka tu drīkstēji pieiet pie pieminekļa. Bija laiks, kad nevarēja tādus gājienus darīt. Tās sajūtas bija tādas svētbijīgas," atzina Kristīne.

Savukārt dziedošā romu Rudēviču ģimene no Rīgas raidījumam "Tautas balss" sacīja, ka Latvija ir viņu dzimtene un viņi mīl šo valsti. Roksana uzskata, ka cilvēkiem Latvijas valstī ir bijis grūts liktenis. Viņa atgādināja 90.gadus, kad bija tāda atmosfēra un apziņa, ka jāsanāk visiem kopā un vienotā garā jāpanāk savas tautas brīvība, neatkarība.

"Un tas viņiem arī izdevās!

Mēs esam lieli savas zemes un valsts patrioti.

Gan vecāki, gan vecvecāki mūs no bērnības ir mācījuši mīlēt valsti, zināt valsts valodu, pārzināt kultūru. Lai nebūtu tāda momenta, kad, aizbraucot uz citu valsti, nevari pastāstīt par savu valsti, nejūti lepnumu par viņu," sacīja Roksana.

Savukārt Sprukuļu ģimene no Viļakas raidījumam uzsvēra, ka būtiski ir neaizmirst ikdienā savu zemi, savu tautu. Tā jāmīl ne vien svētkos, bet katru dienu. Sanda atzina: "Bērniem bērnudārzā es vienmēr mācu un stāstu, ka

Latvija ir tā zeme, kura jāmīl visvairāk.

Tā ir mūsu tēvuzeme. Zeme, kur esam piedzimuši un izauguši. Tā ir zeme, kuru nedrīkst atstāt un kura ir jāmīl."

Savukārt Puncuļu ģimenes no Rēzeknes pārstāvis Ingars pirms Latvijas valsts svētkiem teica novēlējumu: "Es gribētu, lai katrā no mums ir kāda drumstaliņa ikdienā no tā, ko teica mūsu prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, - mēs tomēr esam diženi un vareni. Un mēs esam!"

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu