Jānis Zvērs atvedis pirmos aizbraucēju stāstus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / TV3

No Anglijas atgriezusies pirmā TV3 Ziņu dienesta filmēšanas grupa - žurnālists Jānis Zvērs un operators Juris Bindars. Pirmie sižeti skatītājiem tiks piedāvāti jau šajā sestdienā, 26.novembrī, un tie stāstīs par diviem spilgti kontrastējošiem Anglijā dzīvojošiem latviešiem un viņu dzīvesstāstiem.

Bezpajumtnieka zelta dzīve

TV3 žurnālists Jānis Zvērs bija noorganizējis interviju ar vietējās zupas virtuves vadītāju, kas piekodināja bez viņas atļaujas nerunāt ar bezpajumtniekiem. Pirmdienas rītā, ejot cauri zupas virtuves pagalmam, tika izdzirdēta latviešu valoda un tika uzrunāts Jurijs, kas piekrita intervijai. Žurnālists stāsta: "Pēkšņi no ēkas izskrēja zupas virtuves priekšniece un kliegdama patrieca mūs no teritorijas. Redz, sarunājāmies bez viņas atļaujas. Tādi, lūk, tie laipnie angļi. Viesmīlīgi mūs sagaidīja arī citi tautieši. Ar Juriju pie zupas virtuves atradās pāris latviešu vīrieši spēka gados, un viens, ieraugot TV3 filmēšanas grupu, kliedza: "Žurkas! Jūs vienmēr visur lienat! Vācieties prom!"

Jurijs vaļsirdīgi izstāstīja, ka Anglijā dzīvo tikai pāris gadus, bet jau astoņas reizes pabijis cietumos. Izrādās, bezpajumtniekiem Anglijā ir zelta dzīve - viņi katru nedēļu tiek pie jaunām drēbēm, vecās var izmest, lai nav jāmazgā. Paēduši ir, vienīgi ar naktsmītnēm mēdz būt problēmas. Lielākās bailes esot, lai policisti neatrod un neizraida no valsts.

Māksliniece mājup nebrauks

Foto: Publicitātes foto / TV3

Būs vēl stāsti

TV3 turpinās veidot un pārraidīt sižetus par Anglijā dzīvojošajiem latviešiem un meklēs ne tikai pirms gada aizbraukušos, bet arī centīsies atrast citus kolorītus Latvijas pārstāvjus, kas valsti pametuši dažādu iemeslu dēļ.

Jānim Zvēram jau izdevies nointervēt virkni interesantu un savdabīgu cilvēku, tostarp dziednieku Edvīnu, kas esot runājis ar Jēzu un ceļojis astrālajās pasaulēs. Viņš pagaidām strādā par galdnieku un dzīvo kādā Londonas mikrorajonā, taču drīzumā cer pilnībā nodoties dziedniecībai, jo cilvēki pie viņa pierakstījušies garā rindā.

TV3 Ziņu projekts "Lielā aizbraukšana. Pēc gada" no 26.novembra ik sestdienu plkst. 19.50.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu