FOXcrime sāk izrādīt ASV seriālu «Pagrīdes impērija»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sākot ar 9. janvāri, FOXcrime kanālā būs skatāmas telesabiedrības HBO radītā seriāla «Pagrīdes impērija» otrās sezonas jaunākās sērijas. Latvijas skatītājiem jaunās sērijas tiks izrādītas tikai pāris mēnešus pēc sezonas sākuma Amerikā, informē kanāla pārstāve Inese Saulāja.

Seriāls ir par 30.gadu Ameriku, prohibācijas ēru, kad aizliegts tika alkohola imports un samazināta tā ražošana. Šāds aizliegums ļauj uzplaukt noziedzīgai darbībai. Rodas pagrīdes uzņēmēji.

Stāsta galvenais varonis Nukijs Tompsons (Nucky Thompson) vienpersoniski valda pār Atlantas pilsētu un ir gan politiķis, gan gangsteris. Seriāls izpelnījies atzinību par precīzu vēsturisku varoņu, faktu un tā laika atspoguļojumu.

«Pagrīdes impērijas» radītājs ir Terenss Vinters (Terence Winter), kurš ir arī Latvijā popularitāti guvuša seriāla «Soprāno ģimene» režisors, bet spožākais vārds starp filmas radītājiem ir Martins Skorsēze (Martin Scorseze), vairākkārt godalgots Holivudas filmu producents un režisors. Starp viņa radītajām apbalvotajām filmām minamas «The Departed», «Shutter Island», «The Aviator» u.c. Savukārt filmas galvenā varoņa atveidotājs Stīvs Buscemi (Steve Buscemi) ticis apbalvots ar «Golden Globe».

«Pagrīdes impērija» ir dārgs seriāls, tā pirmās sezonas radīšanai tika iztērēti 18 miljoni dolāru. Tomēr tas ir atmaksājies, un pēc pirmās sezonas seriāls ir saņēmis 18 EMMY balvas nominācijas, rezultātā tika pie 8 EMMY balvām, tostarp par labāko režiju balvu saņēma Martins Skorsēze.

Serāls ir izvirzīts arī šā gada «Golden Globe» apbalvojumam, (Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 15. janvārī) šādās nominācijās: «Labākais televīzijas drāmas seriāls», «Labākais aktieris» (Steve Buscemi), «Labākā otrā plāna aktrise».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu