Anmary: man ir dots uzticības kredīts

Kaspars Zaviļeiskis
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pagājusi nepilna nedēļa, kopš esam noskaidrojuši, kurš mūziķis šoreiz pārstāvēs Latviju starptautiskajā «Eirovīzijas» dziesmu konkursā. Runa, protams, ir par Anmary, kuras dzīve šobrīd kļuvusi īpaši spraiga, kā rezultātā pat garākai sarunai laika neesot. Tad nu piedāvājam vismaz nelielu, ļoti konkrētu interviju ar «Eirodziesmas» uzvarētāju.

Pirmkārt jau apsveikumi par lielajiem panākumiem! Cik daudz tev tas pašai nozīmē?

Paldies! Panākumi spārno, dod iedvesmu jaunām idejām un apliecina, ka varu sasniegt iecerēto. Tā nav tikai veiksme un apstākļu sakritība, jo panākumu pamatā ir apņēmība virzīties uz konkrētu mērķi, neatlaidīgs darbs un šķēršļu pārvarēšana. Esmu gandarīta un priecīga par uzvaru «Eirovīzijas» nacionālajā atlasē. Paldies visiem, kas mani atbalsta un tic man! Paldies žūrijai par vērtējumu, paldies skatītājiem par balsojumu, paldies «Eirovīzijas» mākslinieciskajai padomei par padomu un paldies manai komandai, ar kuru kopā veidojām priekšnesumu «Eirovīzijas» finālam Ventspilī!

Foto: publicitātes

Man ir dots uzticības kredīts un ir tas gods pārstāvēt Latviju starptautiskajā «Eirovīzijas» konkursā. Latvija ir manas mājas, un esmu lepna par to.

Ir jau idejas, ko un vai vajag pamainīt «Beautiful Song» priekšnesumā līdz «Eirovīzijas» pusfinālam 22. maijā Baku?

Šobrīd nevaru komentēt, jo saskaņā ar «Eirovīzijas» nolikumu šādu lēmumu pieņem mākslinieciskā padome.

Tu esi Linda Amantova. Kādēļ sauc sevi par Anmary? Redz, Aisha sadomāja, ka turpmāk tomēr uzstāsies ar savu īsto vārdu...

Anmary ir skanīgs skatuves vārds, kas dabiski izveidojās no mana kristību vārda Annamarija.

Esi ne tikai dziedātāja, bet arī vokālā pedagoģe. Vai rodas sajūta, ka Latvijā aug jauni Renāri Kauperi un Marijas Naumovas?

Jā, Latvijā ir daudz lielisku un talantīgu dziedātāju. Taču ar talantu vien nepietiek. Tie, kuri ir gatavi strādāt un cīnīties par to, kam tic, nepadoties pie pirmajām grūtībām un pamatotu kritiku uzskatīt par labāko padomu, gūst atzinību. Manuprāt, arī zvaigznēs ierakstītais spēlē savu lomu.

TV šovi palīdz iegūt ātru popularitāti, bet vai nav tā, ka tie jaunam censonim nodara arī diezgan lielu ļaunumu? Neko vēl īsti nemākot, deguns jau ir debesīs, paparaci ķer aiz rokas...

TV šovi sniedz iespēju to dalībniekiem attīstīt savu radošo potenciālu, pašrealizēties, attīstīt profesionālās prasmes. Tie palīdz iegūt atpazīstamību, kas nav mazsvarīgi. Viss atkarīgs no tā, vai jaunie censoņi apzinās, kur ir nokļuvuši un ko dara, vai viņi spēj būt paškritiski, ir gatavi mācīties un pastāvīgi pilnveidot savas prasmes.

Pati arī esi izgājusi TV šovu skolu – ieguvi otro vietu otrajā «Talantu fabrikā», palaižot pa priekšu tikai to jokupēteri Sneiku, pēcāk piedalījies arī pirmajos «Koru karos». Arī «Eirodziesmā» neesi pirmoreiz. Kā TV ekrāns ir ietekmējis tavu dziedātājas karjeru?

Grūti spriest. TV ekrāns ir medijs, ar kura starpniecību mans izpildījums nonāk līdz klausītājiem.

Piedalījies arī mūziklā «Vestsaidas stāsts». Vai tev ir tuvs arī šis žanrs, kas ļauj būt gan dziedātājai, gan aktrisei?

Jā, man ir interesanti piedalīties šādos projektos. Tā ir tikšanās ar fantastiskiem cilvēkiem, pieredze, jaunas zināšanas, emocijas. Es visu daru ar prieku un esmu patiesa.

Skaidrs, ka tavi ar mūziku saistītie nākotnes plāni šobrīd lielā mērā atkarīgi no starta tā sauktajā lielajā «Eirovīzijā», bet, veroties globālāk, ko vēlies vēl skaņu pasaulē izdarīt?

Viss notiek secīgi. Neko neplānoju. Ir tāds teiciens: «Cilvēks plāno, Dievs saplāno.» Katrā dziesmā, ko dziedu, ielieku savas emocijas, enerģiju un izbaudu procesu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu