«Jaunajā vilnī» Latviju varētu pārstāvēt Antra Stafecka (176)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šā gada 17. aprīlī Rīgā notiks starptautiskā jauno dziedātāju konkursa «Jaunais vilnis 2012» Eiropas mūziķu atlase, kurā piedalīsies arī Latvijas mūziķi. Kā viena no spēcīgākajām pretendentēm tiek minēta «OKartes skatuves» dalībniece Antra Stafecka.

Nav vairs aiz kalniem «Jaunais vilnis 2012», kas par spīti dažādām peripetijām šovasar notiks Jūrmalā. Tieši tādēļ sasparojušies arī Latvijas jaunie mūziķi, kuri gatavi izmēģināt spēkus «Jaunā viļņa» atlasē.

Ierakstu kompānijas "Mikrofona ieraksti" repertuāra direktors Guntars Račs
Ierakstu kompānijas "Mikrofona ieraksti" repertuāra direktors Guntars Račs Foto: LETA

Arī «OKartes skatuves» līdere Antra sarunā ar TVNET par iespējamo dalību «Jaunā viļņa» atlasē atklāj: «Nu kāpēc nepiedalīties!? Visādi dzīvē var gadīties. Man patīk jaunas iespējas un pieredze. Reiz jau esmu piedalījusies «Jaunā viļņa» atlasē. Zinu, kā tas viss notiek, un es labprāt piedalītos. Nelaistu garām tādu iespēju. Dalība «Jaunajā vilnī» - tas savā ziņā ir jauns ampluā.»

Račs piebilst, ka «OKartes skatuvē» ir vairāki jaunie mākslinieki, kuri pieklājīgi varētu startēt «Jaunā viļņa» atlasē.

Mūzikas izdevējs zina stāstīt, ka mūziķi ar zināmiem vārdiem šogad uz «Jaunā viļņa» atlasi no Latvijas nav pieteikušies.

Viņš norāda, ka ar «Jauno vilni» varētu būt līdzīgi kā ar «Eirodziesmu», kurā šogad piedalījās 10 – 12 iepriekš nezināmi skatuves mākslinieki. Viņu priecē fakts, ka parādās arvien jauni un talantīgi mūziķi. «Arī Andris Ērglis pirms dalības «Jaunajā vilnī» nemaz nebija tik plaši pazīstams,» bilst Račs.

Taču pagaidām no prognozēm, kurš no jaunajiem mūziķiem, varētu «Jaunajā vilnī» šovasar pārstāvēt Latviju, Račs atturas, nosakot, ka tas izšķirsies pavisam drīz - 17. aprīlī, kad Rīgā notiks «Jaunā viļņa» Eiropas mūziķu atlase.

Vaicājot Račam, kā viņš vērtē «Jaunā viļņa» nozīmīgumu Latvijai, viņš norāda, ka nebūtu liela skāde, ja šis pasākums tomēr nenotiktu Jūrmalā. Tomēr viņš apzinās, ka daļai sabiedrības «Jaunais vilnis» ir ļoti svarīgs. Viņš norāda, ka šo gadu laikā, kamēr Jūrmalā notiek vērienīgais pasākums, viņš kā mūzikas izdevējs nevar palepoties ar finansiāli veiksmīgiem mūzikas projektiem, kas tapuši, pateicoties «Jaunajam vilnim». «Nav arī vairs Padomju savienības laiki, kad, parādoties Krievijas televīzijā, pašmāju mūziķi – Olga Rajecka, Igo un Zigfrīds Muktupāvels - ieguva miljoniem fanu,» zina teikt mūzikas izdevējs.

Račs apzinās, ka «Jaunais vilnis» skatītājus vairāk interesē nevis kā jauno dziedātāju konkurss, bet gan Krievijas šovbiznesa zvaigžņu plejāde. «Neviens taču nerunā par to, kāda mūzika izskanējusi «Jaunajā vilnī» šo gadu laikā, bet gan par to, kā zvaigznes ģērbušās, kā izskatās un kādi skandāli.

Raimonds Pauls visu laiku ir iestājies, lai konkursā izceļas jaunie skatuves mākslinieki, nevis notiek veco skatuves mākslinieku izrādīšanās, taču viņš ir viens un neko šajā jautājumā nevar noteikt,» nosaka Račs.

Komentāri (176)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu