Reiniks TV šovā iepazinis viltīgas meitenes (29)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Dziedātājs Lauris Reiniks desmit nedēļu laikā, vadot LNT realitātes šovu «Pelnrušķīte», meitenes iepazinis pavisam no cita skatu punkta, kas nemaz nav tik nevainīgs. Viņš pat bijis šokā, kā daiļā dzimuma pārstāves izmanto viltību, lai tikai sasniegtu izvēlētos mērķus, atbrīvojoties no konkurentēm.

Bagātīgā šovu pieredze un amerikāņu skola

Laurim Reinikam ir uzkrāta bagātīga pieredze, vadot neskaitāmi daudz TV šovu. Viņa kontā pirmais darbs televīzijā bija 1998. gadā, kad 19 gadu vecumā Lauris vadīja «Nošu spēles». «Jau vēlāk lietuviešu producenti mani uzaicināja vadīt «Dejo ar zvaigzni», «Koru karus» un «Dziedi ar zvaigzni». Pēc tam pārgāju uz telekompāniju LNT, kur esmu vadījis «Latvijas zelta talantus», «Latvijas dziedošās ģimenes», viņš stāsta. Taču, vadot «Pelnrušķīti», Lauris Reiniks beidzot sastapies ar realitātes šova specifiku. «Sen nebiju vadījis raidījumus, kas top ierakstā, kad jāfilmē visu dienu.


Man daudz labāk patika vadīt «Pelnrušķītes» fināla tiešraidi, kas ilga divas stundas. Lai arī tiešraidēs ir viegla panika, šādos brīžos mobilizējos. Adrenalīns ir pacēlies, un tad es varu labāk izpausties nekā ierakstos. Man vismaz tā pašam liekas,» par šovu specifiku stāsta Lauris. Viņš seko līdzi arī pasaulē populāriem TV šoviem un zina stāstīt, ka pēdējā laikā ir tendence aizvien biežāk veidot TV realitātes šovus. «Mēs zinām un skatāmies, kā Kima Kardašjana dzīvo, kā meitenes dzīvo «Playboy» mājā. Mūsu «Pelnrušķīte» mazliet sanāca līdzīga šovam «Latvijas princese», varbūt gluži nesanāca Pelnrušķītes ideāls, kā sākotnēji bija domāts. Jaunu riteni jau grūti izdomāt.

Šis šovs bija izdzīvošanas skola, jo meitenēm bija jādraudzējas piespiedu kārtā.

Tā ir līdzīga situācija kā ar Amerikas latviešiem. Parunājoties ar viņiem, sapratu, ka, dzīvojot Latvijā, daudzi pat nedraudzētos savā starpā, bet Amerikā viņi ir tik, cik ir, un viņiem jāsadzīvo,» stāsta šova vadītājs.

Skatītāji vairākkārt atzinuši, ka Lauris Reiniks ir lielisks šovmenis un šovos ļaujas brīvai improvizācijai. «Man patīk improvizēt. Es nekad neesmu bijis Improvizācijas teātrī, bet, kad mācījos Losandželosas aktieru skolā, pasniedzēji mani slavēja tieši par improvizāciju. Man nepatīk norunāt sausu tekstu. Iedvesmojos no amerikāņu tradīcijām, jo esmu daudz skatījies un mācījies viņu vadīšanas stilu, ko esmu pielāgojis mūsu mentalitātei,» viņš nosaka.

Meiteņu viltības šokē dziedātāju

Vaicājot, kura no 12 šova daiļavām bija Latvijas populārā dziedātāja favorīte, viņš atklāj, ka priecājas par Kristīnes Teilānes uzvaru, bet paša favorīte bijusi Alise Grišina, kura palika 2. vietā. «Man kā džekam un kā raidījuma vadītājam mazā Alise pat vizuāli atgādināja pelnrušķītes tēlu,» teic Lauris.

Laura Reinika TV šova "Pelnrušķīte" favorīte Alise Grišina
Laura Reinika TV šova "Pelnrušķīte" favorīte Alise Grišina Foto: TVNET

Par sieviešu duālo dabu TV šovā Reiniks pārliecinājies vairākkārt un bijis pat mazliet šokēts. «Spilgts piemērs, ko parādījām arī šova skatītājiem, ka šova dalībniece runā vienu, bet patiesība ir pavisam cita. Jā, interesantas tās meiteņu savstarpējās attiecības, kā viņas šova laikā pa frontēm sadalījās. Tā jau arī dzīvē notiek. Esot pa vidu meitenēm, dažbrīd palika bail, ka tik kaut ko nepasaku tādu, ko meitenes nesaprot. Esmu pieradis, ka man visapkārt draugi, meitenes un džeki ir vienā humora līmenī un saprot manus jokus. Sapratu, ka ne visas šova meitenes ir uz tā humora viļņa, kur esmu es, tādēļ sāku piebremzēt ar jokiem un fināla tiešraidē atvainojos meitenēm,» teic Lauris.

Dziedātāja pozitīvisms iedrošinājis šova dalībnieces. Pat Alise atklājusi, ka Lauris ar savu klātbūtni un humoru nomierina un atbrīvo. «Tas man kā džekam ir vislielākais kompliments no meitenes,» koķeti nosaka Lauris. Ko tik viņš šajā šovā nav uzzinājis par sievietēm: «Meitenēm nepatīk, ja kāda cita par viņām ir gudrāka, smukāka un liek justies viņai zemāk. Šāda meitene ir kā drauds un tūlīt nonāk kategorijā iedomīga. Lai gan beigās, iespējams, šādas meitenes, kuras viena otrai sākotnēji nepatika, kļūst par labākajām draudzenēm,» sieviešu attiecības cenšas izprast Lauris.

«Dažas reizes arī man nemaz tik gludi negāja, jo meitenes bija ar tik dažādiem raksturiem. Dažbrīd likās - ārprāts, meitenes pat ir gatavas viena otru ātrāk apēst nekā kad džeki «tusējas» savā kompānijā.

Meitenes savā kompānijā ir baigās viltnieces, gluži kā lapsas.

Viņas māk spēlēties gan viena ar otru, gan ar puišiem. Tas ir interesanti. Tā ir kā spēle, un mēs jau patiesībā visu mūžu viens ar otru savā ziņā spēlējamies,» par atklājumiem šovā sarunā ar TVNET stāsta Lauris.

Vasarā gatavos grandiozu Ziemassvētku šovu

Pēc šova noslēguma Lauris atgriezies pie savas sirdslietas – mūzikas. Jau ierakstīta astotā dziesmas «Es skrienu» versija. Šoreiz tautā iemīļotais hits tapis turku valodā. Dziedātāja darba grafiks šovasar atkal būs pamatīgi noslogots. Jau saplānoti vairāki koncerti pa Latviju, Lietuvu un Igauniju. «Nesen saņēmu piedāvājumu uzstāties Eiropas mūzikas festivālā Polijā, kur vienkopus pulcēsies Eiropas pirktākie skatuves mākslinieki.

Taču patiesībā visu vasaru strādāšu pie Laura Reinika Ziemassvētku šova, kas gada nogalē notiks «Arēnā Rīga».

Gribu izveidot kārtīgu Holivudas šovu, ar orķestri, krāsām un gaismām, un specefektiem.

Man ir bijis Ķīpsalā savs šovs, bet vēl nekad viens neesmu uzstājies «Arēnā Rīga». Skaidri zinu, ka šī vasara man paies, rakstot Ziemassvētku albumu un gatavojot šovu. Nu cik tad ilgi var skriet, jāsāk darīt jaunas lietas,» par savu profesionālo darbību stāsta dziedātājs.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu