Videofilma «Aktrise Ragārēs» LTV1

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

LTV piedāvā skatītāju iemīļoto videofilmu «Aktrise Ragārēs» no jauna skatīt televīzijas ekrānos. Jau šodien, 28. augustā, plkst. 18:30 tiks rādīta filmas pirmā sērija.

«Aktrise Ragārēs» ir Latvijas Televīzijas videofilma pēc Ilzes Kalnāres stāsta motīviem, uzņemta 1996. gadā.

20. gadsimta trīsdesmitie gadi. Lielas lauku mājas Ragārēs, pašā Daugavas krastā iepretī Jaunjelgavai. Teātra skolu beigusī Ieva, kas nav dabūjusi angažementu teātrī, atstāj darbu mušpapīru fabrikā un salīgst par vasaras meitu. Ragāru saimnieks, iesirmais, omulīgais vecpuisis Krišs, ēd kopā ar kalpiem un pie galda plēš jokus,

Ieva atklāj mīlas jūtas pret Siliešu saimnieku, bet lepnuma dēļ atsakās no laimes.


Seriāls veidots pēc rakstnieces Ilzes Kalnāres (1918–1968) darba motīviem, kas visus savus literāros darbus publicējusi desmit gadu laikā, agrā jaunībā. No 1937. līdz 1944. gadam presē nodrukāti vairāk nekā 30 stāsti, vismaz 50 tēlojumi un feļetoni, ko rakstījusi jauna sieviete ar bagātu dzīves pieredzi un jūtīgu sirdi. Kalnāres varones ir vitālas sievietes ar karstu vēlmi mīlēt, kas aizrautīgi metas raibajā dzīvē, taču tikai retumis divu cilvēku sastapšanās ir tik atdevīga, ka šķiršanās nav iespējama. Arī Ieva ir gan vitāla, gan aizrautīga.

Režisore: Daina Dumpe
Scenārija autore: Skaidrīte Jurjeva
Komponiste: Ilze Arne
Lomās: Agnese Zeltiņa, Ivars Puga, Pauls Butkēvičs, Anita Grūbe, Velta Skurstene, Jānis Skanis, Andris Makovskis, Juris Hiršs, Leonarda Kļaviņa, Ilona Namniece, Ieva Puķe

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu