Valdis Melderis vadīs «Galileo» (27)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Oktobrī LNT gaidāms jauns raidījums, Eiropā jau pazīstamā programma «Galileo».

Sākot ar oktobri, skatītāju vērtējumam tiks nodota jauna programma: «Galileo». Tas būs

izglītojošs raidījums pieaugušajiem par aizraujošo zinātnes, tehnikas un dzīvās dabas pasauli

– parādībām, sakarībām, cēloņiem un sekām.

Zinātnes raidījuma seja būs iemīļotā radio balss Valdis Melderis.

Galileo izskaidros dabiskus un pārdabiskus fenomenus, stāstīs par ikdienišķiem un ārkārtīgi neparastiem notikumiem, un tas notiks pārsteidzoši vienkārši un katram saprotami. Galileo rādīs to, kā tiek darināti priekšmeti, ar kuriem saskaramies ikdienā. Piemēram, kā zobu pasta kļūst svītraina? Kā tiek veidotas nūdeles? Kā top desa, kas tiek likta uz maizes? Turklāt Galileo dos noderīgus padomus ikdienai - kurā no lielveikala rindām stāvēt, lai ātrāk tiktu pie kases? Vai nokļūstot satiksmes sastrēgumā var ātrāk nonākt galamērķī, nepārtraukti mainot rindu, vai arī paliekot tai pašā rindā?

Valdis Melderis par uzticēto pienākumu viņš saka: «Skolā gāju ļoti sen, un līdz pat šai dienai mani vēl joprojām nodarbina jautājums par to, kā rodas varavīksne, kāpēc lāsēm ir piliena nevis stūraina forma. Tāpat vienmēr esmu vēlējies noskaidrot, pa kuru joslu braucot es tikšu visātrāk mājās - šie un vēl citi jautājumi ik pa laikam manu prātu nodarbina. Vadot jauno raidījumu Galileo, es varēšu noskaidrot atbildes un pastāstīt tās arī jums!»

«Galileo» LNT būs skatāms katru darba dienu 18:30
Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu