Dokumentālo filmu cikls «Latvijas faili» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNT

No 27.septembra LNT būs skatāmas jauns pašražots dokumentālo filmu cikls «Latvijas faili», kurā plaši tiks analizētas dažādas aktuālas norises un problēmas – no situācijas Latvijas pierobežā un demogrāfijas līdz autoceļiem un tēmai par mūža ieslodzījumu. Dokumentālo filmu cikla «Latvijas faili» pirmā filma «Citādā dzīve pierobežā» būs skatāma 27.septembrī 21:05 kanālā LNT.

LNT, stiprinot informatīvā kanāla pozīcijas, sākot ar 27.septembri, skatītājiem piedāvās dokumentālo filmu ciklu Latvijas faili. Katra no apskatītajām tēmām būs Latvijas sabiedrībai aktuāla, tā palīdzēs redzēt un izprast apkārt valdošo situāciju.

Filmu autori ir profesionāli žurnālisti, kuri radījuši jaunu sociāli aktuālu dokumentālo filmu ciklu,

kas ietver daudzu Latvijas cilvēku likteņus.

«Kanāls LNT turpina uzņemto kursu – programma tiek bagātināta ar oriģinālu un unikālu lokālo saturu. Papildus rudens bagātīgajam oriģinālraidījumu piedāvājumam jau pavisam drīz tiks pārraidīts jaunākais pašmāju profesionālu žurnālistu veidotais dokumentālo filmu cikls Latvijas faili. Žurnālisti ar gandarījumu ķeras pie šāda veida darba, radot dokumentālās filmas, jo tā ir lieliska iespēja izpausties savā profesijā. Šis ir ne vien stāsta atspoguļojums, bet arī pētniecisks darbs - nepieciešams savākt iespējami vairāk faktu, tāpat jāveic padziļināta izpēte, kura balstīta uz patiesiem stāstiem,» atklāj MTG TV kanālu direktore Latvijā Baiba Zūzena.

Pirmā cikla filma

Dokumentālo filmu cikls Latvijas faili sāksies 27.septembra vakarā ar Citādo dzīvi pierobežā, kas atklās vairāk par dzīvi pie robežas. Latvijas sauszemes robežas garums ir tikai 1379.9 kilometri, tomēr daudzās vietās šajā nebūt ne lielajā Latvijas zemes joslā valda pavisam cita dzīve. Dažos pierobežas ciematos laiks šķiet apstājies, citos – sācis savu ritumu pretējā virzienā.

Kā dzīvo cilvēki pie Eiropas Savienības ārējās robežas Krievijas un Baltkrievijas pierobežā?

Kas notiek pilsētās un ciemos pie mūsu kaimiņvalstu Lietuvas un Igaunijas robežām? Kāpēc ciemi gar Latvijas robežu paliek arvien tukšāki, bet jaunieši dodas prom labākas dzīves meklējumos? Kāda ir Citādā dzīve pierobežā?

Nedzimusī paaudze

Pārdesmit neatkarības gados Latvija jau zaudējusi veselu cilvēku paaudzi. Matemātika vienkārša - gadsimta laikā tās būtu piecas paaudzes. Vai tiešām pēc nieka simts gadiem latvieši būs izmiruši vai izšķīduši plašajā pasaulē? Vai Latvija var pastāvēt bez latviešiem? Šķiet, tikai kā teritorija – bez vēstures, bez kultūras, bez valodas. Otrā dokumentālā cikla Latvijas faili filma Nedzimusī paaudze meklēs atbildi uz jautājumu,

kāpēc savas dzimtas turpināšana vairs nav latviešu prioritāte.

Vai nauda un karjera tiešām spēj aizvietot pasaulē nākuša bērniņa pirmo kliedzienu, viņa pirmo solīti, pirmo vārdu? Pirmo skolas dienu? Kāzas? Vai ir iespējams, ka, piešķirot naudu demogrāfiskās situācijas uzlabošanai, bērni pēkšņi sāks dzimt, bet pieaugušie vairs nemeklēs vietu, kur dzīve labāka? Un galvenais - vai vēl ir iespēja zudušo paaudzi atgūt?

Tāpat allaž aktuāla problēma ir Latvijas auto ceļi, kuru stāvoklis gadiem ir nemainīgs. Tieši tikpat ilgu laiku tiek solīts, ka situācija tiks risināta. Bet aizvien valstī ir ne mazums vietu, kur gandrīz nav iespējams pārvietoties. Kur tiek iztērēti valsts līdzekļi, kas paredzēti ceļu remontu veikšanai? Arī šo jautājumu izskatīs Latvijas faili kanālā LNT.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu