«Lielajam izaicinājumam esam gatavi!» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šovakar, 23.septembrī, un turpmākos divus mēnešus svētdienas vakaros dziedāšanas svētku «Dziedošās ģimenes» skatītājus nu uzrunās brāļi Atis un Jānis Auzāni, kuri iepazīti vairākos TV šovos. Smejoties paši brāļi saka: piekrist vadīt šo ļoti populāro raidījumu bijusi avantūra, bet to vadīt jau būs izaicinājums.

«Šis žagaru saišķis...»

Ik pa brīdim sarunas gaitā brāļi saka: galvenais uzdevums viņiem ir visu izdarīt maksimāli labā līmenī. «Atklāti sakot, mēs ilgi nedomājām, vai pieņemt šo piedāvājumu – kļūt par raidījuma vadītājiem; «Dziedošo ģimeņu» vadītāji droši vien domāja ilgāk, vai mums to piedāvāt,» saka Atis, piebilstot, ka viņi piedalījušies divās provēs un citus pretendentus šim amatam nav sastapuši, tādēļ nezina, ar ko viņiem būtu nācies konkurēt.

Abi piekrīt, ka šā raidījuma vadīšanā latiņu visnotaļ augstu uzcēla populārais dziedātājs Lauris Reiniks, pagājušogad mēģināja noturēt Normunds Rutulis ar meitu Lindu. «Droši vien, ka mēs mēģināsim vadīšanai pieiet citādāk, jo mūsu brāļu tandēms arī ir citādāks. Turklāt es neatceros, ka līdzīgu šovu jelkad būtu vadījuši brāļi. Turklāt – cik vispār brāļu darbojas šovbiznesā?» prāto Jānis, kuram šķiet, ka viņiem būs vienkāršāk nekā iepriekšējo šovu vadītājiem. «Vadot koncertus, esam pieslīpējušies un lieliski jūtam viens otru. Varam viens otram palīdzēt, ja ir problēmas; varam aizrādīt par pieļautajām kļūdām,» brāļu tandēma priekšrocības uzskaita Jānis.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET


Starp citu, pēc Ata iniciatīvas brāļi pašlaik cītīgi apmeklē runas nodarbības pie leģendārās runas pedagoģes Antonijas Apeles. «Tā ir klasika! Viņa māca intonācijas, uzsvarus un daudz ko citu. Un esmu sapratis, ka pareizi un perfekti runāt nevar iemācīties ātri. Uz nodarbībām ejam mēnesi, un tikai tagad esam sapratuši, kā pareizi nolasīt tekstu tā, lai visi saprastu, ko tu ar to esi domājis,» klāsta Atis, kurš savulaik Daugavpils televīzijā lasījis ziņas un pēc tam, skatoties ierakstus, mēģinājis saprast, ko pats nolasījis. «Lielāko daļu es nesapratu!» viņš smejas, atklājot, ka Apele viņiem liek skaitīt arī dažādus runas vingrinājumus. «Slaveno teicienu «Šis žagaru saišķis nav mans žagaru saišķis» varu noskaitīt skaidri un bez mēles mešanās!» Atis mazliet padižojas un arī demonstrē, kā šis vingrinājums pareizi izrunājams.

Gatavi jebkurai situācijai

Jānis un Atis uzsver – runas māksla ir vienīgais, ko viņi var apgūt pirms šova, viss pārējais notiks raidījumu laikā. «Kādi esam, tādi esam. Jo – īpaši domāt, kā es pateikšu teikumu un pie viena vēl uztraukties par to, kā izskatīšos no malas...» novelk Atis, pasmejoties, ka par to, kā brāļi izskatīsies TV ekrānos, lai domā kostīmu māksliniece, grimētājs un frizieris. «Par to neuztrauksimies, jo tas šajā gadījumā nav svarīgi!

Ja sāksim domāt, kā izskatāmies, vairs nebūsim vadītāji, bet tādi kompleksaini cilvēki, kas domā: kāpēc vispār te atrodamies?»

brāļa teiktajam piebalso Jānis.

Viņi gan nenoliedz, ka iepriekš gan šovos «Koru kari», «Dziedi ar zvaigzni» un «Dejo ar zvaigzni», gan koncertu vadīšanā gūtā pieredze ir tāda bagāža, kas nu lieti noderēs. Savukārt raidījuma vadīšana būs jauna pieredze.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET


«Paldies Dievam, nekāda «kameru drudža» mums nav, savukārt tas, ka studijā būs skatītāji, nāks tikai par labu! Kastingā runājām tukšai zālei, iedomājoties, ka tajā ir skatītāji, tādēļ nācās tēlot. Tagad darīsim savu darāmo: pieteiksim ģimeni, aprunāsimies ar viņiem un žūriju,» rezumē Atis, uzsverot, ka būs jāpasaka viss uzrakstītais teksts, pie kura jāpieturas stingri. «Protams, jāņem vērā, ka raidījumā būs ļoti daudz neprofesionāļu, tā ka visādi brīnumi var gadīties. Mums jāprot iziet no situācijas arī tad, ja cilvēkam uzdodam jautājumu, bet viņam no uztraukuma uznācis «melnais caurums»...»

Ar padomiem neskoposies

Taujāti, kā viņi komentētu Katrīnes Pasternakas teikto, ka nu jau «Dziedošo ģimeņu» reitings pieaugs, pateicoties tieši tam, ka raidījumu vadīs brāļi Auzāni, brāļi saskatās un tad vienā balsī teic: «Nesaprotam, ko viņa ar to domāja...» un ieteic šo jautājumu precizēt pie Kates. «Mums abiem Kate ļoti patīk! Viņa ir jauks cilvēks, un tie raidījumi, kad sēdējām «Dziedošo ģimeņu» žūrijā, bija īsti svētki, jo kompānija tiešām bija lieliska. Uldis Marhilēvičs man ir ļoti simpātisks gan kā cilvēks, gan mūziķis, un Kate arī,» neslēpj Atis. Par šīs sezonas žūriju, kurā darbosies Katrīne Pasternaka, stila eksperte Gundega Skudriņa un komponists Mārtiņs Brauns, viņš teic: katrs tās dalībnieks, visticamāk, priekšnesumu vērtēs ne tik daudz profesionāli, kā pēc izjūtām.

«Lietā, kuru žūrijas dalībnieks vislabāk saprot, viņš arī varēs dot konkrētu padomu, pie viena varbūt arī paskaidrojot, kas tieši priekšnesumā viņam nepatika.»

Atis un Jānis sola, ka arī paši dos padomus ģimenēm – protams, ja vien tiks lūgta palīdzība. «Uzbāzties neiesim. Man jau ir jautājuši, un atbildes esmu «šāvis» ārā uzreiz, nedomājot. Jūtos kā konsultants,» smaida Atis, uzsverot – tā kā viņi abi ar Jāni ir ieinteresēti, lai šovs būtu labs, ar padomiem abi neskoposies. «Šovu veido dalībnieku priekšnesumi. Ja tie būs garlaicīgi, cilvēkiem īsti negribēsies svētdienas vakarā ilgi sēdēt pie televizora – īpaši ņemot vērā, ka pirmdienas rītā agri jāceļas. Ja gribam, lai raidījums būtu ar labiem reitingiem, darīsim visu, kas no mums atkarīgs!»

Atceroties pirmajā ģimeņu sanākšanas reizē teikto, ka šī būs labākā «Dziedošo ģimeņu» sezona, Atis un Jānis cieši sola: šī arī būs labākā sezona! «Pati zini, ka šogad pieteicās ap simt ģimeņu.

Jo lielāks skaits dalībnieku ir pieteicies, jo vairāk tīrradņu var izdoties atrast.

Turklāt nezinu, kā bija citus gadus, bet mēs noteikti ar savām idejām un ieteikumiem iesim pie raidījuma veidotājiem,» uzsver Atis, atklājot – pērn, kad viņš pats piedalījies «Dziedošo ģimeņu» žūrijā un kaut ko šova dalībniekiem ieteicis, pēc tam to redzējis īstenotu uz skatuves, un tas devis gandarījumu. «Turklāt ne velti ir teiciens, ka trīs lietas ir labas lietas, bet ceturtā - no visas sirds!»

Brāļi pirmajā dziedošo ģimeņu tikšanās pasākumā
Brāļi pirmajā dziedošo ģimeņu tikšanās pasākumā Foto: TVNET

«Protams, «Dziedošās ģimenes» būs labākā izvēle svētdienas vakaram!» ir pārliecināti Atis un Jānis Auzāni, kuri arī paši ir gatavi pierādīt, ka nāk no dziedošas ģimenes: kādā no raidījumiem viņi uz skatuves kāps kopā ar savu Slaveno Jersikas orķestri, ar kuru kopā jau oktobra sākumā dosies lielajā Latvijas koncerttūrē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu