«Dziedošo ģimeņu» 4. sezona jau šovakar! (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Skanīgi un sirsnīgi raidījumi, kurus ar skaistām latviešu komponistu dziesmām pieskandinās un radošiem priekšnesumiem aizraus ģimenes no visas Latvijas. Dziedāšanas svētku Dziedošās ģimenes ceturtās sezonas tiešraižu cikls jau no 23.septembra ik svētdienu 21:00 kanālā LNT!

Mediju grupa MTG vēlas radīt visiem Latvijas iedzīvotajiem svētkus, tāpēc ir sniegusi nozīmīgu ieguldījumu, lai projekts Dziedošās ģimenes varētu piedzīvot jau ceturto sezonu. Dziedāšanas svētku tiešraides vadīs un visas ģimenes iepazīstinās, atbalstīs un uzmundrinās brāļi Atis un Jānis Auzāni. Žūrijas sastāvs būs nemainīgs un ik svētdienas vakaru ģimeņu sniegumu vērtēs LNT labestības projektu Eņģeļi pār Latviju un Labestības diena vadītāja un veidotāja Katrīne Pasternaka, komponists un pianists Mārtiņš Brauns, trīs bērnu mamma un stila eksperte Gundega Skudriņa. KatrāDziedošāsģimenes raidījumā varēs baudīt un dziedāt līdzi tautā iemīļotām un iecienītām latviešu komponistu dziesmām.

Latvijas stiprās ģimenes

LNT ar lepnumu var atklāt desmit ģimenes, kuras 23.septembrī atklās Latvijas ģimeņu dziedāšanas svētkus un sacentīsies par iekļūšanu lielajos dziedāšanas svētkos. Pirmajā šova reizē būs iespēja sastapt Vaivadu ģimeni no Valmieras novada Strenčiem, Atvaru ģimeni no Liepājas, Smildzēju ģimeni no Talsiem, Rūtenbergu-Mucenieku ģimeni no Mārupes, Noviku ģimeni no Lubānas novada, Indrānu pagasta Meirāniem, Tihovsku ģimeni no Ludzas, Timermaņu ģimeni no Smiltenes, Vīgupu ģimeni no Bauskas, Ērmaņu ģimeni no Siguldas un Laicānu ģimeni no Balviem.

Popularizējot Latgales kultūru

Viena no aktīvākajām pusfināla ģimenēm ir Tihovsku ģimene no Ludzas, kuru pārstāvēs mamma Dace, dēls Dagnis un meita Laima. Mamma ir ne vien bibliotekāre, folkloras kopas skolotāja un vadītāja, bet arī kāzu un pasākumu vadītāja. Dace prot spēlēt vijoli, cītaru un bungas, savukārt dēls Dagnis darbojas muzikālajā teātrī Baltie Lāči, kā arī aizraujas ar sportu. Meita Laima spēlē vijolnieku ansamblī, dzied popgrupā Cielaviņa un Atvasītes. Ģimene kopā dzied folkloras kopā Ilža, kopā piedalījušies dažādos pasākumos - ģimene dziedājusi Latvijas valsts himnu Arēnā Rīga pirms hokeja spēles. Ģimene pieteicās dziedāšanas svētkiem, lai popularizētu Latgales kultūru, tradīcijas un gūtu pieredzi, kas nepieciešama augstskolas studijām.

Atgādinot noteikumus

Iepazīstinot ar noteiktumiem, kā norisināsies Dziedošās ģimenes atklājams, ka divos pusfinālos katrā piedalīsies desmit ģimenes no visas Latvijas. Pirmais pusfināls norisināsies 23.septmbrī un otrais gaidāms 30.septembrī. No katra pusfināla pēc skatītāju un žūrijas vērtējuma tālāk tiks izvirzītas piecas skanīgākās ģimenes. Līdz ar to lielos dziedāšanas svētkus uzsāks desmit ģimenes, kuras izturējušas abus pusfinālus. Sākot no 7.oktobra desmit nedēļu garumā katru raidījumu atstās viena ģimene. Taču ģimenēm tiks dota arī otra iespēja - 11.novembrī notiks atgriešanās koncerts, kurā izbalsotās ģimenes sacentīsies par iespēju atkārtoti iekļūt dziedāšanas svētkos!

Šovs Dziedošās ģimenes jau no 23.septembra ik svētdienu 21:00 tiešraidē kanālā LNT!

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu