Noskaidroti pirmie pieci «Dziedošo ģimeņu» finālisti (175)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Svētdienas vakarā ar desmit ģimeņu uzstāšanos tika atklāta LNT projekta «Dziedošās ģimenes» ceturtā sezona, noskaidrojot, kuras piecas saimes turpinās cīņu par labākās un skanīgākās ģimenes titulu.

Vairākās Latvijas pilsētās notikušajās atlasē kopumā pieteicās 101 ģimene jeb kopā 587 cilvēki, no kuriem tad 20 ģimenes tika izvirzītas startēt tālāk dziedāšanas svētkos.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Dziedāšanas svētku tiešraides vadīja un turpmāk dzīvesprieku raidījumos uzturēs brāļi Atis un Jānis Auzāni. Žūrijas sastāvs nemainīgs - ģimeņu sniegumu vērtēja LNT labestības projektu Eņģeļi pār Latviju un Labestības diena vadītāja un veidotāja Katrīne Pasternaka, komponists un pianists Mārtiņš Brauns, trīs bērnu mamma un stila eksperte Gundega Skudriņa.

Pirmajā 4. sezonas raidījumā, skatītāji varēja iepazīties ar 11 ģimeņu muzikālajiem sniegumiem: Vaivadu ģimeni no Valmieras novada Strenčiem, Atvaru ģimeni no Liepājas, Smildzēju ģimeni no Talsiem, Rūtenbergu-Mucenieku ģimeni no Mārupes, Noviku ģimeni no Lubānas novada, Indrānu no pagasta Meirāniem, Tihovsku ģimeni no Ludzas, Timermaņu ģimeni no Smiltenes, Vīgupu ģimeni no Bauskas, Ērmaņu ģimeni no Siguldas un Laicānu ģimeni no Balviem.

Pēc skatītāju balsojuma un žūrijas vērtējuma tālāk šovā fināla kārtā piedalīsies Smildzēju, Vīgupu, Laicānu, Noviku un Tihovsku ģimene.

Visaugstāko žūrijas vērtējumu izpelnījās Noviku ģimene no Lubānas, bet viszemāko - Rūtenbergu-Mucenieku ģimene no Mārupes.

Piedāvājam ieskatu žūrijas komentāros un vērtējumos par katru ģimenes priekšnesumu:

Noviku ģimene no Lubānas novada uzstājās ar dziesmu «Vālodzīte» no 1981. gada līgo svētkiem filmā «Limuzīns Jāņu nakts krāsās».

Gundega Skudriņa: «Man uzreiz gribas uz zaļumballi un gribas kādos ģimenes godos! Es jums dotu pagaidām pirmo vietu!» (9)

Katrīne Pasternaka: «Šovakar arī Jānis Streičs jums jūt noteikti līdzi... Gribas uzteikt, ka jūsu ģimenes kodols ir spējis uzrunāt visus ģimenes pārstāvjus, pat puisi ar tetovējumu...» (9)

Mārtiņš Brauns: «Man ir emocionāla attieksme pret šo dziesmu, kas nāk no Lubānas. Esmu dzirdējis neskaitāmus izpildījumus, un es varu būt neobjektīvs...» (9)

Kopā: 27 punkti.

Laicānu ģimene no Balviem dziedāja Vara Vētras smeldzīgo dziesmu «Māmiņai».

Gundega Skudriņa: «Vārds «daile» jūs raksturo! Paldies Vētram par šo skaisto dziesmu, kur atkal pieminētas «skudriņas»! Jums lieliski izdevās nodziedāt.» (9)

Katrīne Pasternaka: «Jūsu vecāki var būt ļoti lepni par tik skaistām un talantīgām meitenēm. Jums ir ļoti interesants un īpašs tembrs, balsis. Bija ļoti aizkustinoši...» (9)

Mārtiņš Brauns: «Meitenēm vajag strādāt un arī filmēties vajag! Man no aranžējuma viedokļa prasījās izkopt balsis un piebalsis, lai nepaliek garlaicīgi...» (8)

Kopā: 26 punkti.

Tihovsku ģimene no Ludzas dziedāja senu tautas dziesmu «Tīšām gāju pa upes malu».

Gundega Skudriņa: «Mana pirmā sajūta - žēl, ka nav piektdienas vakars. Šī ģimene ir apēdusi ne vienu vien pudu sāls - aktīva dziedāšana un pasākumu vadīšana!» (8)

Katrīne Pasternaka: «Sajūsmināja jūsu tīrās balsis! Fantastiskās pārejas. Un katram savs mūzikas instruments, kas ir tikai jums pluss!» (9)

Mārtiņš Brauns: «Man patika Laima - kā viņa spēlē un dzied! Dziesma daudz par īsu, bet patīkams priekšnesums!» (8)

Kopā: 25 punkti.

Atvaru ģimene no Liepājas skandināja sava novadnieka Ulda Marhilēviča un Guntara Rača dziesmu «Iedomājies».

Gundega Skudriņa: «Liels prieks par Liepāju, kur viens otru atbalsta. Lienes balss un enerģētika bija iedvesmojoša! Nebijāt izcilas, bet sirsnīgas gan!» (8)

Katrīne Pasternaka: «Liene - balss ir vienkārši woow! Gribu uzteikt drosmi, kas piemita arī mazajai māsai. Dalīta atbildība darīja labu produktu!» (9)

Mārtiņš Brauns: «Svētku sajūta bija neizbēgama. Jauka izvēle bija bagātināt dziesmu ar zvanu ansambli.» (8)

Kopā: 25 punkti.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Vaivadu ģimene no Valmieras novada Strenčiem izpildīja Ērika Ešenvalda «Dvēseles dziesmu».

Gundega Skudriņa: «Kā saka, trīs lietas - labas lietas, ceturtā no sirds! Laikam šajā sezonā būs sabirušas visas pērles... Ja pat man kā Skudriņai skudriņas gāja pār ādu...» (8)

Katrīne Pasternaka: «Brīnišķīga dziesmas izvēle! Nav noslēpums, ka jūsu trumpis ir jūsu ģimenes kodols. Mūzika gan bija pa skaļu brīžam...» (8)

Mārtiņš Brauns: «Sākums vienmēr ir grūts... Varu pateikt, ka jebkurš no jums dzied labāk par mani. Ešenvalds jau nav danču komponists, tāpēc nebija varbūt tik viegli. Bet vēl gribējās balsu tīrību...» (8)

Kopā: 24 punkti.

Vīgupu ģimene no Bauskas dziedāja sprigano Zigmara Liepiņa dziesmu no Noras Bumbieres repertuāra - «Vēl nav par vēlu».

Gundega Skudriņa: «Sprakšķoša uguntiņa bija! Orķestris jūs arī šad tad paglāba. Vizuāli izskatāties lieliski!» (8)

Katrīne Pasternaka: «Temperaments un aizrautība bija pamanāma. Muzikāla dziesma, kas patiesībā nav nemaz tik vienkārša!» (8)

Mārtiņš Brauns: «Enerģiska uzstāšanās. Balstiņas ir skanīgas, tā turpināt un būs labi! Bezkaunība arī ir tāda, kādu vajag skatuvei!» (7)

Kopā: 23 punkti.

Ērmaņu ģimene no Siguldas pārsteidza ar sunīša Pifa jautro dziesmiņu «Dziesmiņa par Parīzi».

Gundega Skudriņa: «Jauki sajust bija citu noti un aizceļot uz Franciju. Jūs mani uzpirkāt ar manu mīļāko pilsētu. Subjektīvā patikšana nospēlē savu!» (8)

Katrīne Pasternaka: «Dažādība ir pluss, tāpēc man patika jūsu dzīvespriecīgais priekšnesums franču valodā!» (8)

Mārtiņš Brauns: «Iespaidīgs priekšnesums. Labs garastāvoklis. Franču valoda ir apsveicami!» (7)

Kopā: 23 punkti.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Smildzēju ģimene no Talsiem izpildīja Fēliksa Ķiģeļa dziesmu «Vējā».

Gundega Skudriņa: «Sajutos kā klubiņā. Malači, ka izvēlējāties ko roķīgu, kas neskanēja vēl šovakar.» (8)

Katrīne Pasternaka: «Paldies kurzemniekiem, bija labi! Dīvaini, ka tāda sievišķīga, maiga būtne spēj arī nobliezt...» (8)

Mārtiņš Brauns: «Ķiģeļa gabals paņēma...» (7)

Kopā: 23 punkti.

Timermaņu ģimene no Smiltenes dziedāja «Vakardziesmu» no Marta Kristiāna Kalniņa repertuāra.

Gundega Skudriņa: «Košas un krāšņas, kuras ielīksmo! Pietrūkst gan tomēr to vīriešu, lai jums nav vienām te jācīnās!» (7)

Katrīne Pasternaka: «Ir kur augt! Uztraukums sākumā bija manāms, bet tas nekas... Jūs esat spīganas labā nozīmē. Es ceru, ka jums veiksies!» (8)

Mārtiņš Brauns: «Nebija ļoti labi - bija patīkami! Varēja labāk vēlēties. Paldies par krāsām!» (7)

Kopā: 22 punkti.

Rūtenbergu-Mucenieku ģimene no Mārupes bija izvēlējusies šovam nozīmīgu dziesmu «Manas mīļākās dziesmas» no mūzikla «Mūzikas skaņas».

Gundega Skudriņa: «Novērtēju, ka ģimene nāca kā viens veselums, kaut vīra kungam mazliet nesanāca kā gribējās...» (7)

Katrīne Pasternaka: «Uzteikt sieviešu puses muzikalitāti. Jums noteikti jāuzņemas vairāk, jo esat muzikālas meitenes.» (7)

Mārtiņš Brauns: «Man likās, ka esmu bērnudārza kinoteātrī. Liekas, ka maz bija laika sagatavoties. Es nesapratu, ko īsti dara otra ģimenes puse. Muzikāli es šo dziesmu daudz neklausītos...» (5)

Kopā: 19 punkti.

Atgādinām, ka

nākamsvētdien, 30.septembrī, tiks noskaidrotas nākamās piecas ģimenes,

kas turpinās piedalīties šovā.

Savukārt jau pēc divām nedēļām sāksies sacensības, kuru laikā vairāku nedēļu garumā tiks noskaidrota skanīgākā dziedošā ģimene, kas saņems galveno balvu - 5000 eiro.

Komentāri (175)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu