«Ēnu spēlēs» tapa ātri un lēti (36)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

«Būtībā filma tika uzņemta ļoti īsā laikā posmā un par minimāliem līdzekļiem, tāpēc izmantojām savas personiskās mašīnas, dzīvokļus, privātmājas, par rekvizītiem nemaz nerunājot. Kādā sērijā būs redzams arī mans dzīvoklis, bet Aigars Vilims mazdārziņu epizodēs filmējās manis atvestajā pufaikā,» par seriāla filmēto sēriju stāsta scenārija autore Gunta Kalniņa.

Daudzsēriju detektīvfilmas «Ēnu spēles» nākamajā sērijā «Par mata tiesu» pie detektīviem Gabrielas un Roberta vērsīsies sieva, kurai ir aizdomas, ka vīrs viņu krāpj. Kā izrādīsies, lieta ir daudz sarežģītāka, nekā sākumā detektīvi un sieva bija domājuši. Atklāsies šokējoši fakti, un Gabriela būs par mata tiesu no nāves. Vai Robertam izdosies viņu izglābt?

«Katrā cilvēkā ir gaišās un tumšās puses. Lai cik mēs censtos dzīvot pareizi un godīgi, mūsu rakstura tumšajām pusēm ir tendence izspēlēt ar mums negantus jokus. Ar to var cīnīties. Pirmais solis šajā cīņā – apzināties, ka pats vien pie visām nebūšanām esi vainīgs. Izbeigt vainot citus. Meklēt baļķi savā acī, nevis skabargas citos cilvēkos. Mantkārība, skaudība, godkārība, nežēlība – tās ir tikai dažas no problēmām, ar kurām saskaras mūsu filmas varoņi,» stāsta detektīvfilmas scenārija autore Gunta Kalniņa.

Par mata tiesu

Jaunākajā «Ēnu spēļu» sērijā detektīviem Gabrielai un Robertam palīdzību lūgs pazīstama ārsta Austra Rozenberga sieva Sofija. Viņai radušās aizdomas, ka vīrs viņu krāpj. Gabriela un Roberts apsola Sofijai noskaidrot, kas ir Austra mīļākā, lai Sofija varētu iesniegt tiesā šķiršanos. Gabriela un Roberts nenojauš, ka izmeklēšanas laikā atklāsies šokējoši fakti un pat tiks apdraudēta pašas Gabrielas dzīvība.

Personiskās mantas

Detektīvfilmas «Ēnu spēles» septītajā sērijā piedalīsies daudziem zināmi aktieri – Aīda Ozoliņa, Aivars Krancmanis, Daiga Gaismiņa, Inta Bankoviča. Scenārija autore G.Kalniņa par šo konkrēto sēriju stāsta: «Aivara Krancmaņa varonis Austris šajā sērijā brauks ar manu mašīnu. Epizodes, kurās tika izmantota mašīna, filmētas ar diezgan lielu starplaiku. Rūpīgi ielūkojoties, var redzēt, ka vienā epizodē mašīnas aizmugurē bukte ir, bet citā – jau pazudusi. Mašīna starp abām filmēšanas dienām ir bijusi servisā.»

Skaties jauno sēriju jau šovakar, 9.11. 20:20 kanālā TV3

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu