Tihovsku ģimene: ja uzvarēsim, naudu ziedosim baznīcai! (108)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TV šovs «Dziedošās ģimenes» arvien straujāk tuvojas noslēgumam, tomēr Tihovsku ģimene no Ludzas neuztraucas, jo katru uzstāšanās reizi uztver kā pēdējo. Tihovsku ģimenes mamma Dace intervijā atklāj, ka konkurentus uztver kā interesantus failus datorā, un stāsta par hokejistu Ģirtu Ankipānu, kurš palīdzējis piepildīt viņu sapni – dziedāt Latvijas himnu «Arēnā Rīga» pirms hokeja spēles.

Kā nokļuvāt šovā «Dziedošās ģimenes»?

Šovā nokļuvām pēc dēla ierosinājuma. Šāda uzstāšanās viņam varētu palīdzēt, lai attīstītos un gūtu kaut kādu publicitāti. Viņš ir no tiem, kas vēlas palikt Latvijā un negrib braukt prom, bet Latvijā ir nepieciešams kaut kādā veidā kļūt atpazīstamam.

Esat tikuši jau ļoti tālu, vai uztraucaties?

Ne pārāk. Mēs uz katru raidījumu ejam kā uz pēdējo. Uz skatuves pārņem satraukums, bet es cenšos neuztraukties, jo tad arī bērni kļūst nervozi. Atbalsts no radiem, draugiem un Ludzas pašvaldības mums dod spēku. Bez visu šo cilvēku atbalsta – tas nemaz nebūtu iespējams.

Protams, man palīdz arī lūgšanas, jo esmu kristiete.

Kāds ir interesantākais atgadījums, kas noticis ar jūsu ģimeni šova laikā?

Vienā no koncertiem visi bija ļoti sapucējušies, savukārt mūsu dziesmas tematika iekļāva to, ka mēs bijām T-kreklos, vēlāk uz tiem parādījām arī vēstījumu – «Mājās ir vislabāk». Toreiz bija tā, ka nāca pretim cita ģimene un jautāja, vai mēs nepārģērbsimies, jo šovs jau drīz sāksies. Mēs atbildējām, ka esam jau pārģērbušies (smejas).

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Vai jūtat konkurenci?

Šovā valda ļoti draudzīga atmosfēra. Mūsu ģimene piedalās ar prieku.

Kas ir jūsu favorīti?

Ir tā, ka katram ir sava odziņa. Ja ģimenes pielīdzina failiem datorā, tad varētu teikt, ka tiek atvērts viens fails, kuru noskatoties uzreiz liekas, ka ir ļoti interesanti. Tāpat ar nākamo failu, kuru atver – atkal kaut kas jauns un atkal interesants.

Ko darīsiet, ja uzvarēsiet?

Daļu balvas noteikti ziedosim Ludzas Romas katoļu baznīcai – tā ir ļoti skaista. Tur ir brīnišķīgi gleznojumi, mēs vēlētos papildināt tos ar vēl kādām gleznām.

Jūs esat dziedājuši Latvijas himnu pirms hokeja spēles «Arēnā Rīga» – kā tur nokļuvāt, vai esat hokeja fani?

Jā, pagājušajā pavasarī uzstājāmies «Arēnā Rīga» kopā ar folkloras kopu «Ilža». Hokejistam Ģirtam Ankipānam ir sadarbība ar Ciblas novada (atrodas blakus Ludzai) tautas namu, viņš ir no Latgales. Tā bija Ankipāna iniciatīva, lai mēs dziedam pirms hokeja spēles. Ar Ģirtu esam pazīstami. Jā, protams, skatāmies hokeju –

ir pat speciāls autobuss, kurš ved no Ludzas uz Rīgu, kad notiek hokeja spēles.

Ko novēlat parējām ģimenēm?

Uztvert šovu kā svētkus. Lai nepadodas, lai ir atbalstītāji, lai kādam, kaut vienam, patīk viņu priekšnesums.
Mēs nācām uz šovu arī tādēļ, lai popularizētu Ludzu, un tagad domājam, ka tad, ja kaut viens cilvēks ir uzzinājis, kur atrodas Ludza, – tas ir ļoti labi.

Komentāri (108)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu