Regīna: «savējā» Zenta būšu visu mūžu! (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Populārā seriāla «Ugunsgrēks» kolorītās un ziņkārīgās istabenes lomas Zentas atveidotāja Regīna Devīte nule piedzīvojusi savas biogrāfiskās grāmatas atvēršanas svētkus. Grāmata, domājams, interesēs daudzus, īpaši seriāla fanus, jo Zenta nespēj atstāt vienaldzīgu nevienu.

Grāmatas «No Zentas līdz Zentai» galvenā varone ir Zentas lomas atveidotāja populārajā televīzijas seriālā «UgunsGrēks» - aktrise, Valmieras Drāmas teātra izrāžu vadītāja Regīna Devīte. Dialogā ar grāmatas autori Ingu Jērumu aktrise atceras gan agrās bērnības laiku (Regīna dzimusi 1956. gadā Sibīrijā), gan skolas gadus, gan studijas Kultūras un izglītības darbinieku tehnikumā un Valsts Teātra mākslas institūtā Maskavā.

Maģiskais Zentas vārds cauri dzīvei

Vaicājot, kāpēc grāmatai izvēlēts nosaukums «No Zentas līdz Zentai», Regīna Devīte TVNET atklāj, ka viņas mamma ir Zenta, Valmieras teātrī spēlējusi Zentas lomu, kā arī ir populārā seriāla Zenta. «Domājām, kā lai nosauc grāmatu? Tas ir ļoti svarīgi, jo nav jau nekāds noslēpums, ka grāmatnīcās ir ārkārtīgi daudz grāmatu. Un cilvēks apmulst no tā piedāvājuma. Grāmatas nosaukums man pēkšņi ienāca prātā, jo atcerējos savos jaunības gados atveidoto varoni – reņģu vērēju Zentu «Zvejnieka dēlā». Tās ir manas aktrises gaitas, no «Zvejnieka dēla» Zentas līdz «UgunsGrēka» Zentai.

Vārds Zenta ir ļoti zīmīgs manā dzīvē un patlaban nav arī tik ļoti populārs bērniem.»

Attiecībās ar «Ugunsgrēku» un ziņkārīgo istabeni Zentu

Atšķirībā no seriāla «Ugunsgrēks» Zentas Regīna dzīvē ir klusāka, nosvērtāka un nemaz nemīl savu degunu bāzt citu darīšanās, kas raksturīgs viesnīcas istabenei. Un tomēr šis tēls aktrisei ir tuvs un savā ziņā jau «savs», jo ikdiena paiet, domājot par Zentas niķiem un stiķiem. Nav retums, ka arī uz ielas Regīnu uzrunā kā Zentu, un aktrise jau ar to ir samierinājusies: «savējā» Zenta būšu visu mūžu!

«Man tikko bija ļoti interesanta saruna ar vienu jaunu puisi. Viņam 25 gadi, arī valmierietis. Viņš man stāsta, ka «UgunsGrēka» Zenta man esot vienīgā loma, uz ko es atbildēju, ka tā vis gluži nav. Abi runājāmies ilgi un dikti. Kad vaicāju, cik viņam gadu, viņš atbild - 25. Jā, kad man bija jaunība un tās skaistās lomas teātrī, tad jau vēl šis jaunais cilvēks bija ar eņģeļiem augšā un gaidīja savu nonākšanu uz zemes.

Tā ka jaunākā paaudze mani pazīst tikai kā «UgunsGrēka» Zentu,»

skaidro aktrise.

«Tulkojot vārdu Zenta, tam nemaz nav tāda gaiša un saulaina nozīme, bet drīzāk ērkšķaina. Tas atbilst patiesībai, jo Zenta jau nav nekāds eņģelis,» skaidro Regīna Devīte.

Grāmata kā divu sieviešu saruna

Grāmatā «No Zentas Līdz Zentai» risinās divu sieviešu saruna - personiska, dziļa, brīžiem caur smiekliem, brīžiem caur asarām. Šajā sarunā - ne mazums atklātības mirkļu un pārdomu par aktrises likteņa līkločiem un arī dziļi sirdī noglabātiem pārdzīvojumiem.

Arī grāmatas autores - žurnālistes Ingas Jērumas - vārds lasītājam vairs nav svešs, jo rakstnieces spalvai pieder gan grāmatas par teātri un kino, gan saistoši dāmu detektīvi.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu