«Koru Karus» pamet Māras Rīgas «Jūras zilais koris» (229)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

TV šovā «Koru kari 3» sākusies septiņu koru cīņa par uzvaru, un pirmajā izbalsošanas raidījumā šovu pameta Māras Holšteines-Upmanes Rīgas «Jūras zilais koris». Pastāvīgajiem žūrijas pārstāvjiem Ievai Kerēvicai un Edgaram Vītolam šoreiz koru priekšnesumus vērtēt pievienojās komponists Uldis Marhilēvičs. 10. marta raidījumā skatītāji tika iepazīstināti ar katra kora labdarības mērķi, kuram uzvaras gadījumā ziedos 10 000 eiro.

Pirmo cīņas raidījumu atklāja Cēsu «Karmīnkrāsas karoga koris» Marta Kristiana Kalniņa vadībā ar M. Brauna un J. Petera dziesmu «Dzimtenei». Cēsu kora mērķis, uzvarot šovā, ir atjaunot Cēsu Svētā Jāņa baznīcas torni. Pēc Cēsu kora priekšnesuma žūrijas pārstāvis Uldis Marhilēvičs atzina, ka beidzot ir sapratis, kādēļ viņš ir ieradies šovā «Koru kari 3», - Uldis pauda sajūsmu par Marta Kristiana Kalniņa muzikālo izaugsmi. Žūrija novērtēja Cēsu kora sniegumu ar 24 punktiem.

Otrie startēja Aijas Andrejevas Lielvārdes «Sarkanais teiksmu koris», kuru labdarības mērķis ir palīdzēt bērniem Lielvārdē - nometnei «Zaļā cepure». Aijas Andrejevas koris dziedāja Z. Liepiņa un M. Zālītes dziesmu «Latvju zeme vaļā stāv». Pēc priekšnesuma kora kolektīvs skaļi sauc: «Spēks ir ausīs un balsīs!»

Ieva Kerēvica pamācīja kori atdalīt vārdus, lai nesanāk «šļuriņa».

«Sarkanais teiksmu koris» saņēma 9 punktus no Ulda Marhilēviča, 8 punktus no Edgara Vītola un 7 punktus no Ievas Kerēvicas. Aijas Andrejevas koris novērtēts ar 24 punktiem.

Pēc Lielvārdes kora uz skatuves kāpa Māras Upmanes-Holšteines Rīgas «Jūras zilais koris» ar K. Lāča un M. Salēja dziesmu «Ceļš». Rīgas kora priekšnesums patīkami pārsteidza ar oriģinālu, interesantu un enerģisku priekšnesumu, izceļoties uz citu koru fona. Māras koris saņēma pirmo desmitnieku šovā, kuru piešķīra Uldis Marhilēvičs. Koris nopelnīja 25 punktus.

Ceturtie uzstājās Rēzeknes «Zaļo pakalnu koris» Normunda Zuša vadībā, kuri vēlas palīdzēt Rēzeknes bērnu slimnīcai. Rēzeknes koris izvēlējās grupas «The Sound Poets» populāro dziesmu «Kalniem pāri». Žūrijas pārstāve Ieva Kerēvica atklāj, ka viņai patīk kora labdarības mērķis, un par priekšnesuma vokālistiem teic: «Tas bija super!» Koris saņēma 24 punktus.

Nākamie priekšnesumu sniedza Dobeles «Violetais ceriņu koris» un Ieva Sutugova. Dobeles kora mērķis ir palīdzēt savas pilsētas slimnīcas dzemdību nodaļai. Koris ilgi meklējis piemērotu dziesmu, līdz izlēma uzstāties ar Z. Liepiņa un K. Dimitera skaņdarbu «Lillā limuzīns». Ievas koris bija noorganizējis atraktīvāko un pozitīvāko raidījuma priekšnesumu, kora dalībnieki aktīvi dejoja un izklaidēja ar jautro dziesmu. Dobeles koris nopelnīja 26 punktus.

Rīgas «Zelta saules koris» ar Normundu Jakušonoku vadībā uzstājās ar Ivara Vīgnera «Zelta dziesmu». Koris cīnīsies par uzvaru, lai palīdzētu Bērnu slimnīcas onkoloģisko slimību nodaļai. Normunda koris pārsteidza ar populārā interneta hita «Gangnam Style» deju. Koris nopelnīja 27 punktus.

TV šova norises laikā interneta sociālajā tīklā «Twitter» jokus netaupīja «Radio SWH» dīdžejs Artis Dvarionas,

dēvējot Normunda kori par «Rīgas Zelta kreiso kori» un šova sponsoru par «Šokolādi «Perdelē»».

Liepājas «Sudraba viļņu koris» un tā vadītājs, rokeris Guntis Veits, uzstājoties pēdējie, noslēdza koru priekšnesumus ar Ē. Ķiģeļa dziesmu «Saules ceļš». Liepājas koris vēlas ziedot dzemdību nodaļai - mazuļu intensīvās aprūpes iekārtai. Gunta koris saņēma 26 punktus.

Kā jau gandrīz katrā šovā, viens žūrijas pārstāvis ir mazliet lielāks kritiķis par citiem, un šoreiz stingri vērtē iepriekšējās šova «Koru kari» sezonas uzvarētāja Ieva Kerēvica. Ieva vairākus priekšnesumu novērtēja ar zemāko vērtējumu no trim žūrijas pārstāvjiem, koriem piešķirot 7 punktus. Raidījuma otrajā pusē Ieva atzinās, ka vakara gaitā nesaprot izpildītāju dziedātos tekstus, piebilstot, ka varbūt tā ir viņas vaina. Interneta sociālajos tīklos ļaudis pauž neapmierinātību par Ievas Kerēvicas kritiku pret dalībniekiem un stingrajiem vērtējumiem.

Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

Pēc koru priekšnesumiem klausītājus priecēja arī dziedātājas Antras Stafeckas un grupas «Čikāgas piecīši» dalībnieku Armanda Birkena un Lorijas Vudas sniegums. Savukārt nākamajā raidījumā varēs vērot, kā kori dzied kopā ar Latvijā slaveniem māksliniekiem.

Komentāri (229)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu