Jakušonoks lepns, ka viņam ir visspēcīgākais koris (29)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Normunda Jakušonoka Rīgas zelta saules koris šobrīd TV3 šovā «Koru kari 3» kļuvis par skatītāju un žūrijas mīluli. Arī pats Normunds, slavējot savu kori, atzīst, ka viņam ir vislabākais koris, kāds iespējams šajā šovā. Sarunā ar TVNET Rīgas zelta saules kora vadītājs Normunds Jakušonoks atklāj, ka necerēti viņa vadītajam korim TV3 šovā «Koru kari» ir tik labi panākumi. «Necerēti, bet prognozējami. Uzskatu, ka koris tik tiešām mums ir visspēcīgākais gan vokālajā, gan profesionālajā ziņā,» savu kori uzslavē Jakušonoks.

Taču tai pašā laikā Rīgas zelta saules kora vadītājs atklāj, ka koristi ļoti daudz un smagi strādā, lai sasniegtu rezultātu.

Katru dienu Rīgas zelta saules korim notiek mēģinājumi vai nu Rīgas Kultūras koledžā, vai nu Jakušonokam piederošajā Vecrīgas klubā «Četri balti krekli». Viens mēģinājums norit divas līdz pat piecas stundas. «Tiek ieguldīts ļoti liels darbs, un paldies visiem maniem jauniešiem, jo es jau laikam vecākais šajā kolektīvā. Tā kā ir aprēķināts mūsu kora vidējais vecums – aptuveni 21 gads, tad koristi ir divreiz jaunāki par mani. Taču

jaunieši strādā ar tādu entuziasmu un pacēlumu, ka mēģinu viņiem turēt līdzi.

Sāku pats justies par pieciem gadiem jaunāks. Ar katru raidījumu kļūstu arvien jaunāks. Nervus jau mazliet pabojā balsojums, bet strādāsim tālāk un veidosim aizvien interesantākus priekšnesumus. Mūsu mērķis, lai katrs priekšnesums skatītājiem paliek atmiņā un mēs ierakstītos vēsturē. Tāpēc katru priekšnesumu veidojam kā pēdējo,» par kora dalību šovā teic Jakušonoks.

Rīgas zelta saules kora repertuāru Normunds izvēlas kopā ar savu menedžeri Ģirtu Lūsi. «Paldies Ģirtam par idejām. Savukārt kora horeogrāfiju veido Elza Kronberga, kuru korim ieteica mūsu kora diriģents un aranžējumu autors Jānis Ķirsis (grupas «Framest» dalībnieks, - red. piez.). Uzskatu, ka mūsu korim ir ļoti veiksmīgs komandas darbs,» nosaka Normunds.

Zīmīgi, ka korim nācis klāt 17. dalībnieks, jo aizvadītajā nedēļā pasaulē nāca dzīvesbiedru pāra Katrīnes un Edgara Kreiļu pirmdzimtā meitiņa Kerija. Kamēr jaunā māmiņa nevar piedalīties šovā, viņas vietā nākusi cita koriste. «Jā, šī meitene visu laiku bija uz rezervistu soliņa un gaidīja, kad viņai vajadzēs uzstāties Katrīnes vietā,» teic Normunds.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu