Seriāls «Hannibal»: pavērsiens vai tomēr Hopkinsa ēna? (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto/NBC.com

Pēc Tomasa Harisa (Thomas Harris’s) populārā romāna «Sarkanais drakons», kuru asociatīvi saistām ar Entonija Hopkinsa un Edvarda Nortona aktierspēli pēc pilnmetrāžas filmas ar tādu pašu nosaukumu, uzņemts nervus kutinošs un psiholoģisku spriedzi garantējošs seriāls - «Hanibāls» (Hannibal).

Jaunā seriāla pārraides tiesības pieder NBC kanālam, un šovakar gaidāma jau trešā sērija.

Seriālu scenārija autors, producents un režisors ir Braiens Fallers (Bryan Fuller), kura vārds seriāla zinātājiem saistīsies ar vairāku sabiedrībā iemīļotu seriālu nosaukumiem - «Star Trek: Voyager», «Heroes», «Dead Like Me», «Wonderfalls» un pat arī tik salkani romantisko seriālu «Pushing Daisies».

Režisors šo darbu sauc par «elegantajām šausmām».

Seriālā redzam arī «Matrix» un CSI zvaigzni Laurensu Fišbērnu.

Britu aktieris Hjū Dansijs (Hugh Dancy)
Britu aktieris Hjū Dansijs (Hugh Dancy) Foto: publicitātes foto/NBC.com

Dāņu un britu spožais kopdarbs aktiermākslā

Sižeta pamatlīnija ir nemainīga: tās ir īpaši trauslas un tajā pašā laikā savstarpēji ciešas attiecības starp FBI krimināldaļas aģentu Vilu Gremu, kuru atveido britu aktieris Hjū Dansijs (Hugh Dancy) un sērijveida slepkavu Hanibalu Lekteru, kura lomā «spīd» dāņu izcelsmes aktieris Mads Mikelsens (Mads Mikkelsen). Dansiju kino kritiķi vērtē kā jaunu, britu izcelsmes aktieri, kurš tagad kļūst populārs bet Mikelsenu kino mīļotāji jau novērtējuši tādās filmās kā «Casino Royale»; «Clash of the Titans» un pirms kāda laika «Baltijas pērlē» demonstrētajā «A Royal Affair».

Mads savu lomu dēvē par lielu izaicinājumu, kaut ne pirmo reizi jāspēlē «sliktie zēni»: «Hanibals ir detaļu cilvēks.

Dzīves garšas baudītājs.

Tas redzams visur - apģērbā, mūzikā, literatūrā un, protams, arī viņa ēdienkartē... Lai izcili iejustos viņa tēlā, man tas viss ir jāapgūst perfekti. Jā, un man tas patīk!»

Tikmēr Dansijs savu varoni ciena viņa īpašā talanta dēļ. «Vils unikāli spēj iejusties situācijā. Viņš perfekti galvā spēj radīt ainu gan no slepkavas, gan upura skatpunkta. Notikums kā puzle saliekas kopā!» sajūsmināts ir aktieris.

Kā pārspēt Hopkinsa ēnu?

Domājams, ka režisors, piekrītot veidot šo seriālu, ir apzinājies, ka viņa darbs vienā laidā tiks salīdzināts ar izcilo Hopkinsa un Nortona saspēli filmā «Sarkanais drakons». Un tomēr režisors Braiens Fallers intervijās sola, ka tas ar skatītājiem gadīšoties tikai seriāla sākumā: «Protams, no tā neizbēgt, jo

Hanibala vārds ar Hopkinsu ir salaulāts uz mūžu mūžiem...

Bet mēs ieguldām daudz darba, lai šajā seriālā atklātu citas Hanibala rakstura iezīmes un, protams, sadzīves detaļas... Piemēram, pats kanibālisms, kurš tik atklāti kā seriālā netika rādīts filmā.»

Foto: publicitātes

Interesanti, ka spāņu

šefpavārs Hosē Andreass seriālā piedalās kā kanibālisma virtuves konsultants,

kurš veido receptes Hanibala ēdienkartei.

Foto: publicitātes foto/NBC.com

Tāpat seriālā atšķirībā no filmas tiek akcentēts Hanibala darbs savā ārsta praksē - psihiatrijā: ja filmā par to tikai zinājām, tad seriālā šīs sarunas un pacientus varam skatīt detalizēti. Īpaša uzmanība ir pievērsta abu it kā neiespējamai draudzībai - attiecībām starp aģentu un kanibālu.

«Viņi abi ir unikāli. Sākotnēji viņi to nesaprot, bet abi viens otrā saskata daļu no sevis. Šajā ziņā viņi abi ir psihopāti,» secina režisors Fallers.

Pirmajā sezonā paredzētas 13 sērijas.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu