Latvieši spēruši soli tuvāk «lielajai pakaļai». Seriāls «Viņas melo labāk» (239)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Jau no 2. jūlija uz TV3 ekrāniem skatāms šīs vasaras jaunums - pašmāju seriāls «Viņas melo labāk». Skatītājiem tika solīts lielisks materiāls, kuru caurvīs gaumīgi joki un dažādi attiecību sižeti. Mediji nekautrējās to nosaukt par karstu un pikantu jaunumu. Apbruņojies ar pēdējā samuraja cienīgu pacietību un izturību, ņēmu un noskatījos teju visas - šobrīd 22 - sērijas internetā.

Liels prieks, ka mūsējie turpina mēģināt priecēt latviešus ar vietējo preci, bet vai tā kārtējo reizi nav tukša naudas maļamā mašīna, nepievēršot uzmanību kvalitātei un izdomai? Nolēmu paanalizēt seriālu, protams, neaizmirstot veselīgu ironijas devu.

Kā vēsta ziņas, seriāla prezentācijas vakarā - kaut kad jūnijā - pēc oficiālajām uzrunām un aktrišu apdāvināšanas tika demonstrēta seriāla pirmā sērija. Pirms tās sākuma aktieris Lauris Dzelzītis vēl pajokoja, ka ir jau redzējis pirmo sēriju, bet vēlas vēlreiz to noskatīties, šoreiz skaidrā prātā. Nekautrējoties speršu Laurim pretī, sakot, ka noskatījos vairākas sērijas skaidrā prātā. Ja kādreiz sagribēsies savā dzīvē atkārtot ko tik stulbu, darīšu to jau no horizontālas, zem galda dzēruma pakāpes pozīcijas - tās ir manas minimālās prasības pret šo šedevru.

Apraksts: Prātīgās Margaritas, ugunīgās Kristīnes, kaislīgās Martas un daiļās Jolantas attiecību un dzīves līkloči turpinās vīties, aizraujot skatītājus sev līdzi. Tuvāko nedēļu laikā kāds no «Viņas melo labāk!» varoņiem atkal izvilks ieroci, Konrāda dzīve sagriezīsies kājām gaisā, Jolantu gaida jauni izaicinājumi, un šis tas notiks ar Māra un Arņa attiecībām.

Pārdomas: Gaidīju savu mīļāko pašmāju seriālu, gaidīju naktis negulējis. Jau pēc pirmajām preses relīzēm sapņos rādījās Margarita, Kristīne, Marta, Jolanta un pārējie spilgti solītie tēli un to trakie piedzīvojumi.

Sak’, būs latviešu «Sekss un lielpilsēta», tikai galvenajās lomās šoreiz ziedēs latvju meitas un dziedās mūsu bāleliņi. Nesagaidīju. Figu.

Tomēr pastāstīšu, kas pie manis ir nonācis. Ticu, ka daudziem recenzija izraisīs zināmu smieklu vētru, bet, kā jau ierasti, neskaitāmiem seriāla faniem šis raksts viesīs vairāk riebuma nekā, piemēram, ziņa, ka Eiropu atkal būtu pārņēmis buboņu mēris.

Seriāla motīvi ir balstīti populāra Lietuvas līdzinieka «Moterys meluoja geriau» sižetā. Arī seriāla režisors ir lietuvietis Sigits Račkis, par kuru, ja godīgi, man zināms diezgan maz. Vai kāds ir redzējis «Viņas melo labāk»? Ja var ticēt statistikai, tad seriālu pirmajā mēnesī Latvijā noskatījušies 784 000 iedzīvotāju, kas ir teju puse. Te nu es, skatoties «Viņas melo labāk», visu laiku aizdomājos par kādu 2006. gada Holivudas filmu, kuras režisors ir «Beavis and Butthead» veidotājs Maiks Džadžs (Mike Judge). Zinātāji, savelkot loģiku starp iepriekšējo teikumu un šā raksta virsrakstu, jau, bārdā smīnot, saprot un nekļūdīgi savā prātā iedomājas par filmu «Idiokrātija» («Idiocracy»). Kam šī filma ir sveša, skaidroju. Filmas stāsts: tālā nākotnē cilvēce kļuvusi tik stulba, ka Amerikā populārākā filma ir ar nosaukumu «Pakaļa» un šajā filmā nav skatāms nekas cits kā plika, parasta pakaļa. Rezultātā tā vēl saņem astoņus «Oskarus», tai skaitā par labāko aktieri.

Ar skaļām ovācijām un bravo droši var apgalvot, ka latvieši ar seriālu «Viņas melo labāk» ir spēruši brangu soli tuvāk nule minētās filmas pakaļai!

Ja nu tu, dārgais lasītāj, neesi starp 784 000 Latvijas iedzīvotāju, kuri jūlijā, prieka asaras traucot, sekoja līdzi seriālam «Viņas melo labāk», vai arī nesaproti, kas tajā īsti nav pareizi, pastāstīšu, kas tad īsti šajā seriālā notiek!

Tātad, pirmā sērija sākas ar skaistuli Martu, kura izveļas no kāda viesu nama vieglās paģirās un, mēģinot noiet taisni, neveiklā krustdūrienā ved savas seksīgās kājas uz kaut kurieni. Pēc mirkļa savam mīļākajam viņa sniedz paraugstundu sieviešu loģikā, proti, klāt ir vasara, saule, pludmale un atvaļinājumu laiks, tāpēc slepenajām attiecībām pienācis gals. Nu, kurš gan nešķiras no saviem mīļotajiem uz atvaļinājuma laiku, ko? Visdrošākais, ko darīt situācijās, kad esi kādu pametis, ir kāpt ar viņu mašīnā un braukt uz darbu, ko arī mūsu Marta bravūrīgi dara.

Bet viņa nerēķinās ar mūsu, pusmūža krīzi sasniegušo vīriešu, slepeno ieroci - katram kārtīgam vecim auto durvīs atrodas pusizdzerts litrs stingras dziras

, kuru tādos gadījumos pie stūres metamies tukšot, un arī seriālā mīlas sagrautais Dainis nav izņēmums. Ha-ha, kāpēc mums mašīnās nekad nav ugunsdzēšamo aparātu? Tāpēc, ka tur stāv nolikta dzira un gaida savu slavas iznācienu!

Lūk, Dainis izmanto savu slepeno ieroci, dzer un skalo prom to bēdu, sēžot pie stūres, un, kā jau Labklājības ministrija mūs ir brīdinājusi, cieš avārijā. Martai viss kārtībā, bet Dainim ne tik ļoti. Protams, tas netraucē Martai doties uz darbu, atstājot asiņaino čali ātrās palīdzības uzticīgajām rokām. Tālāk notiek visāds garlaicīgs notikumu virpulis, kas nevienu neinteresē, bet laižam tālāk. Tikmēr kaut kur citur, radošā aģentūrā, kas nodarbojas ar pasākumu organizēšanu, satiekas divas dāmas - ugunīgā Kristīne un uzņēmuma priekšniece Margo. Kristīne ir pālī un darbā ieradusies pa taisno no kluba, bet Margo ir superapzinīga priekšniece, kura atbild uz telefona zvanu, saprot, ka viss ir slikti, lielais Līgo pasākums jau pēc dažām dienām, bet pat scenārija vēl nav.

Viņa ir apzinīga priekšniece un paklausa Kristīnes lūgumam, ka svarīgāk šajā brīdī viņai tomēr būtu «uzlāpīties».

Kā jau visos birojos dara, «uzlāpīties» darbinieki dodas uz savai darba vietai maksimāli tuvāko krogu. «Viņas melo labāk» gadījumā var noprast, ka viņu birojs atrodas Bruņinieku ielā, ja nealojos, biroja adrese ir 114, bet mūsu čaklās un seksapīlās «kodējas» dodas uz «Ostas skatiem», kas atrodas nieka septiņu kilometru attālumā Matrožu ielā. Pilnīgi un absolūti loģiska izvēle.

Starp citu, esmu ļoti vīlies un izbrīnīts par pamatvaroņu nodarbošanās izvēli. Seriālā tas ir uzņēmums, kas nodarbojas ar dažādu pasākumu organizēšanu un veidošanu. Pats esmu pietiekami organizējis dažādus pasākumus/koncertus un pazīstu daudzus lieliskus cilvēkus, kas ar šo sfēru ir saistīti.

Noorganizēt lielu un kvalitatīvu pasākumu, tas nav basām kājām rasu brist un saullēkta ieskautā pļavā pakasīt kreiso pautu.

Tas ir milzīgs, laikietilpīgs plānošanas process, ar neskaitāmiem šķēršļiem, problēmām un nedēļām negulētām naktīm. «Viņas melo labāk» šo industriju pasniedz kā «masāžiņas ar laimīgām beigām» cienīga uzņēmuma apakšnodarbošanos. Katru reizi, kad darbs nesokas un priekšniece Margo kaut ko uzkliedz, visi sāk ņirgt un iet kaut kur dzert, ēst vai jebkurā gadījumā nestrādāt, jo tā taču visi pasākumi organizējas daudz labāk.

Ko nu tur daudz par to, atgriežamies pie sižeta! Tā viņas pabrokasto «Campari» kokteiļus un viņām piesienas pāris čaļi, kuri, spriežot pēc seriāla, visu laiku dežurē «Ostas skatos» un meklē savus medījumus. Čaļiem izdodas pierunāt ugunīgo Kristīni, ka viņi dosies palīgā Martai, kura pazaudējusi savu telefonu negadījuma vietā, bet čaļiem prātā tomēr ir kas cits.

Te palīgos Kristīnei nāk viņas brālis, Halka izmēra cienīgs radījums, kurš ar briesmīgu aktierspēli Dzelzīša un Buļa atveidotajiem čaļiem pavisam viegli paskaidro, kāpēc viņiem nav taisnības uz Zemes virsas.

Sapratu, ka knapi pirmā sērija pat nav apskatīta, bet mazliet laikam esmu aizrāvies. Tālāk viss norisinās tikpat garlaicīgi un pārspīlēti. Notiek garlaicīga apšaude (ja to tā var nosaukt), nekādu interesantu pavērsienu, vājš kriminālstāsts, knapa aktierspēle un absolūti debils scenārijs. Noziedznieks, kurš slepus, lai neviens nepamana, iepērkas «Rīga Plaza» lielveikalā. Naiva lauciniece, stulbi policisti, lielisks jurists un visi ar visiem guļ, tikai vainīgi visu laiku ir čaļi, bet dāmas visu laiku cieš.

Ja visi ar visiem guļ, čaļi viens ar otru neguļ, tad nav skaidrs, kāpēc tieši dāmas visu laiku cieš.

Sajūta, ka scenārija autori pēc dažām sērijām sapratuši, ka sanākusi garlaicīga ziepju opera un, lai aizpildītu tukšumus, vienkārši iesprauduši stāstā pāris nervu kutinošus mirkļus. Pavisam pavirši un nepārdomāti.

Rezumējot garo rakstu, ir nebaudāmi skatīties lētus sižeta pavērsienus, aktrises, kuras paņemtas tikai skaisto kāju un seju dēļ. Protams, nevar vainot aktierus, tos izvēlas un ainas noslīpē režisors, tāpēc visi akmeņi viņa lauciņā. Vecākā gada gājuma aktieri un Lauris Dzelzītis ir diezgan labs, tiesa, atveido tēlu, kuram piešķirta tāda humora izjūta, ka, šķiet, gulagi Sibīrijā bija daudz smieklīgāki.

Prieks, ka Latvijā kaut kas notiek, bet kāpēc kārtējo reizi tik ļoti zemā līmenī? Neloģiski uzspiestie reklāmas triki ar uzņēmumiem, jo īpaši ar restorānu «Ostas skati». Tas nav stilīgi un nepamanāmi, tas ir stulbi. Vai tiešām «MTG TV» ir tik nabadzīgi ar naudu vai izdomu, ka nespēj nesačakarēt seriālu ar tik uzspiestu reklāmu? Domājams, ja seriālu skatījuši 784 000 Latvijas iedzīvotāji, varētu tiem izrādīt nedaudz cieņas un pacensties mazliet vairāk.

Nobeigumā. Man solīja «Seksa un lielpilsētas» latviešu versiju. Man solīja vasaras pikantāko un foršāko seriālu.

Tad jautājums tikai viens – kur, pie velna, ir pupi?

Vērtējums: 2/10

Komentāri (239)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu