Radio SWH piedāvā Godmaņa raidījuma «Saknes» arhīvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

«Radio SWH» piedāvā savā mājaslapā «www.radioswh.lv» ekspremjera Ivara Godmaņa populārā raidījuma «Saknes» arhīvu. Raidījums, kas sāka savu skanējumu «Radio SWH Rock» un pēc tam piecus gadus skanēja «Radio SWH» ēterā, ir apkopots 781 roka stundā.

Šajā raidījumā pirmo reizi Latvijā fundamentāli tika aplūkota klasiskās rokmūzikas attīstība pasaulē no «rock&roll» pirmsākumiem un «rhytm&blues» 50.gadu beigās līdz pat mūsdienām. Analizēti visi roka mūzikas novirzieni - «british invasion», «psyhodelia», «blues rock», «jazz rock», «pop rock», «country rock» u.c. gan Lielbritānijā, gan ASV, Holandē, Īrijā un citur.

Īpaša uzmanība tika pievērsta visu lielo roka grupu pilnīgai muzikālās daiļrades atspoguļošanai, atskaņojot visu viņu albumu saturu fragmentus. Papildus raksturota arī «otrā ešelona» roka grupu daiļrade, kas veidoja dažādos laikos muzikālo vidi, lai pilnībā parādītu roka mūzikas attīstības daudzveidību.

Raidījumā aplūkota visu «lielo» grupu attīstība, demonstrējot arī to dalībnieku atsevišķo muzikālo daiļradi.

Vienlaikus programma raksturo arī sociāli politisko un sadzīvisko vidi, kādā veidojās un attīstījās klasiskā rokmūzika, raksturojot roka grupu dalībnieku dzīves stāstus, biogrāfijas u.c.

www.radioswh.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu