Piecgades «Dziedošajās ģimenēs» uzvar brāļi Riči! (121)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNT

Svētdien, 8. decembrī, skanīgākajā šovā «Dziedošās ģimenes» aizritēja sīvā fināla cīņa, kurā uzvaras laurus šogad plūca Riču ģimene. Līdz ar to Riču ģimene uzskatāma par piecgades skanīgāko ģimeni un saņem 5000 eiro.

Latvijas Dziedošo ģimeņu svētku lielajā finālā par uzvaru cīnījās trīs piecgades skanīgākās ģimenes: Baumaņi no Aizkraukles, Riči no Rīgas un Aizgaļi no Cēsīm.

Dalībnieki dziedāja divas brīvi izvēlētas dziesmas. Pārējās septiņas finālā neiekļuvušās ģimenes šovakar uzstājās kā viesi. Koncertu atklāja Marts Kristians Kalniņš un Marija Naumova ar dziesmiņu par slaveno laupītāja meitu Ronju.

Fināla žūrijā bija dziedātājs Lauris Reiniks, labdarības projektu patronese un aktrise Katrīne Pasternaka, kā arī komponists Mārtiņš Brauns.

Pirmie uz skatuves kāpa Riči ar Guntara Rača un Raimonda Paula dziesmu «Nekur nav tik labi kā mājās». «Izsaku komplimentu par vestēm. Nekāda vaina - muzikāli tīri,» vērtē Pasternaka. Lauri priecēja Riču sadarbība ar orķestri «Mirāža»: «Jā, un skaistas vestes! Pārliecinošāku bekvokālu gan prasījās.» Bet Mārtiņu Braunu pārsteidza tieši aranžējums: «Spilgts sākums. Priekšnesums labi «turējās» kopā!» Vērtējums: 28 punkti.

Baumaņi finālā pirmo dziedāja Fēliksa Ķiģeļa smeldzīgo «Cerību laiku». Atgādinām, ka Baumaņi šovā piedalījās arī pagājušajā gadā, kad izcīnīja otro vietu! Katei patika tas, ka netika ieta iemīta taciņa: «Jūs ņemat to, ko varat nosegt ar savu vērtību. Jūs ejat savu ceļu, un tas izdodas. Bija pārdomāti un pamatoti.» Uz Braunu priekšnesums atstāja iespaidu, bet

uzsvēra, ka lieks mēģinājums nebūtu nācis par sliktu.

«Patika, ka jūs adventē atnākat nevis balti un gaiši, bet melni. Drosmīgi,» slavē Reiniks. Vērtējums: 30 punkti.

Nākamie uz skatuves bija redzami vienīgie finālisti, kuri nav piedalījušies iepriekšējās šova sezonās, - Aizgaļu ģimene ar Ziemassvētku kompozīciju «Nāc!». «Dziesma izvēlēta bija tematiski. Izskatāties gaiši un skaisti. Daudzbalsība labi skan, bet vārdus gan vajadzēja vienādi izdziedāt,» iesaka Reiniks. Braunam bija jūtama pārcentība priekšnesumā, bet uzslavēja ģimeni kā jaunatklājumu. «Man bija par spēcīgu tēta daļa, bet brālis paveicis milzu darbu,» vērtē Kate. Vērtējums: 28 punkti.

Otrajā fināla aplī Riči uzstājās ar itāļu operas klasiku - «Caruso». «Saglabājiet šo attieksmi, kāda tā bija - bez klišejām. Viss bija perfekti. lai šis stils saglabājas - viss izskatījās pārdomāti,» vērtē Reiniks. Kate novēlēja šo Dieva dāvanu -

muzikalitāti - brāļiem attīstīt, nevis pazaudēt ikdienā.

Arī Brauns novēlēja turpināt tādā garā. Vērtējums: 30 punkti.

Baumaņi izvēlējās dziesmu no Jāņa Streiča filmas «Likteņdzirnas» - «Māte Marija». Brauns novēlēja daudz koncertus ģimenei, bet Pasternaka aicināja ļaut vairākiem cilvēkiem redzēt to, kā ir jāciena sava dzīve un zeme, kurā dzīvo. «Priekšnesumi jums visi ir nevainojami,» uzsvēra Reiniks. Vērtējums: 30 punkti.

Aizgaļi uzstājās ar Emīla Dārziņa leģendāro «Melanholisko valsi». «Novēlēšu turpināt dziedāt un darīt lietas kopā,» novēlēja Reiniks. Kate

novēlēja būt arī jauniem vecvecākiem un dziedāt kopā jau trijās paaudzēs.

Vērtējums: 30 punkti.

Kopējais punktu skaits par abiem priekšnesumiem:

Riči: 58 punkti.

Baumaņi: 60 punkti.

Aizgaļi: 58 punkti.

Pēc skatītāju balsojuma un žūrijas vērtējuma tapa zināms, ka trešo vietu iegūst Baumaņu ģimene, otro - Aizgaļi, bet uzvar - brāļi Riči!

Komentāri (121)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu