Dagilis: «Pieci.lv» finansējuma lietderību atspēkos reitingi (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jauniešu radiostacijai «Pieci.lv», kas oficiāli tika atklāta 31.martā, piešķirtā valsts finansējuma 1 898 110 eiro apmērā lietderību atspēkos reitingi, tā intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» norāda «Pieci.lv» direktors Kārlis Dagilis.

Kanālam «Pieci.lv», kas raida 93,1 megaherca (MHz) frekvencē, valsts kā sabiedriskajam medijam piešķīra 1 898 110 eiro (1 334 000 latu) periodam no 2014. līdz 2017.gadam.

Dagilis saistībā ar sabiedrībā un medijos izskanējušajiem pārmetumiem par valsts finansējuma piešķiršanu šim projektam uzsver, ka šaubas atspēkos reitingi, projektam ir jāļauj ieskrieties. Viņš uzskata, ka, ņemot vērā satura apjomu, šī naudas summa ir adekvāta.

«Es nedomāju, ka šī naudas summa ir liela, salīdzinot ar to, kādu apjomu mēs pārraidīsim. Turklāt liela daļa šīs naudas aiziet apraidei un valstij arī atpakaļ nodokļos. Ja būtu vairāk jātaupa, nevarētu atļauties tik plašu saturu, jo tas nebūs tikai mūzikas kanāls, tajā ir ļoti daudz dažāda cita satura informācijas,» norāda Dagilis.

Šogad jaunā medija attīstībai paredzēti 762 000 eiro ( 536 000 latu), kuros ietilps arī vienreizēji izdevumi, piemēram, jauno telpu remonts Latvijas Televīzijā, video iekārtu pirkums sižetu filmēšanai un citām vajadzībām. Savukārt nākamajos divos gados tiks tērēti aptuveni 569 000 eiro (400 000 latu) gadā «Pieci.lv» satura ražošanai.

Dagilis atspēko iepriekš pausto satraukumu no komercradio puses, norādot, ka šajā radio reklāmu nebūs, ar tām nauda netiks pelnīta.

Jau vēstīts, ka, pieņemot valsts budžetu 2014.gadam, Saeima atbalstīja arī vairākas sabiedrisko mediju prioritātes nākamajiem gadiem, Latvijas Radio 5.kanāla attīstīšanai 2014.gadā piešķirot 762 000 eiro (536 000 latu), bet kopumā periodam no 2014. līdz 2017.gadam - 1 898 110 eiro (1 334 000 latu).

Savukārt Latvijas Raidorganizāciju asociācija kritizēja finansējuma piešķiršanu un aicināja to izvērtēt.

Latvijas Radio valdes loceklis Jānis Siksnis iepriekš, runājot par jaunā radio koncepciju, uzsvēra, ka tā paredz, ka jaunā stacija darbosies trīs platformās - internetā, radio un televīzijā. «Runa ir par jaunu staciju, kas būs piemērota un pieejama klausītājiem dažādās platformās. Mēs dzīvojam laikā, kad auditorijai saturs jādod dažādās platformās - gan internetā, gan televīzijā, gan radio.»

Jaunā sabiedriskā radiokanāla koncepcija paredz, ka no visa mūzikas apjoma vismaz 40% būs latviešu izcelsmes mūzika, pārējie 60% būs pasaules mūzika - gan populārā, gan alternatīvā, «Nozare.lv» iepriekš skaidroja Siksnis.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu