Radioviļņos atgriežas pārraide «Zvaigznīšu brīdis» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Universitātes (LU) radio NABA ēterā internetā un Latvijas Radio 5. programmā savu skanējumu sāk pieci jauni raidījumi, kas veltīti intelektuālām diskusijām, eksperimentālajai mūzikai, Balkānu un SKA ritmiem, kā arī aktualitātēm Latvijas muzejos, informē Latvijas Universitātes Preses centrā. Viens no šiem raidījumiem - 90.gadu kulta pārraide «Zvaigznīšu brīdis», kas pēc ilgāka pārtraukuma radio atgriežas oriģinālajā sastāvā.

«Zvaigznīšu brīdis» skanēs katru otro piektdienu plkst.10 ar atkārtojumu sestdienās plkst.21. Arnis Kundziņš, Jussi Pekkonens, Roberts Gobziņš, Krišs, Ufo un citi virtuozi ne tikai turpinās senās tradīcijas, bet arī ieviesīs jaunas. Raidījuma veidotāji norāda: «Mūsu konceptuālais pamats ir Ludviga Vitgenšteina lingvistiskās filozofijas Jesajas Berlina atzars, postmoderni papildināts ar raidījuma dalībnieku - diletantisma speciālistu asociatīviem frazeoloģismiem un impulsīvām vokalīzēm izpildījumā.» Raidījumu klausieties jau 11.aprīlī.

Citas pārraides

Savu skatījumu sāks diskusiju šovs «Saprāta aparāts», kas orientēts uz jauniešu auditoriju - vidusskolēniem un studentiem. Raidījuma mērķis ir atraktīvā un interaktīvā veidā padarīt pieejamas intelektuālas diskusijas par sabiedrībā aktuālām tēmām, filozofiskus jautājumus ilustrējot ar popkultūras elementiem. Raidījumu vadīs LU pieredzējuši studenti Atis Sinka un Ivars Šteinbergs, katru otro piektdienu plkst. 10 ar atkārtojumu sestdienās plkst. 21. Pirmais raidījums jau 4.aprīlī.

www.naba.lv

Katru otro sestdienu (no 5.aprīļa) plkst. 17.00 radio NABA ēterā skanējumu sāks raidījums «Anotācija», kurā tiks runāts par aktualitātēm Latvijas muzejos, galerijās un kultūras telpās. Šā raidījuma iecere ir pavisam vienkārša: palīdzēt orientēties plašajā aktivitāšu piedāvājumā tiem, kas muzejos un galerijās nokļūst kā apmeklētāji, un rosināt par sevi un savām aktuālajām pārdomām pastāstīt tos, kuru darbs un ikdiena profesionāli saistīti ar šo nozari. Raidījumu «Anotācija» veido LU Vēstures muzeja vadītāja Aija Fedorova.

Savukārt mūzikas pasaules daudzveidīgajām izpausmēm pievērsīsies raidījumi «Adata» un «OB-komendants». Raidījumu «Adata» veido pieredzējis alternatīvās scēnas mūziķis un skaņu mākslinieks, dīdžejs un publicists Rihards Bražinskis. Tas skanēs katru pirmdienu (sākot ar 7.aprīli) no plkst.21.00 ar atkārtojumu trešdienu naktīs plkst.1.00. «Adata» ir sezonāls, noteiktā stilistikā vai noskaņā veidots raidījums par un ap t.s. eksperimentālo jeb nepieradināto (adventurous) mūziku, aplūkojot radošās izpausmes no nemuzikālākā trokšņa līdz mierpilnam ambientam, visbrīvākajai improvizācijai vai skanīgam metālam un elektronikai. Visiem, kam dvēsele sauc pēc pasaules plašuma, - ska, Balkānu, folk un dažādu citu žanru interesantāko skaņdarbu apkopojums Dj Speiss jeb Inta Ķergalvja interpretācijā raidījumā «OB-komendants» katru otro ceturtdienu plkst. 23.00.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu